Autor: onogost.me
Foto: Aleksandra Krupanič
16:04
7.2.2020.

Gojković odabrao za duel sa Španijom

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće u utorak 11. februara u Ovijedu sa Španijom meč 3. kola grupe D Preliminarnog dijela Svjetske lige. "Ajkule" su na startu savladale u Nikšiću selekciju Ukrajine 23:3, dok je Španija bila bolja od istog rivala 20:8. 


Pobjednik ovog duela osvojiće prvo mjesto u grupi i u četvrtfinalu će igrati kao domaćin sa selekcijom Hrvatske, dok će poraženi u četvrtfinalu gostovati Srbiji. Podsjećamo, i u četvrtfinalu se igra samo jedan meč. 

Da izabranike Vladimira Gojkovića čeka jedan od najtežih zadataka dovoljno govori to što je Španija igrala finale EP u Barseloni 2018, zatim finale SP u Južnoj Koreji 2019. godine, kao i finale ovogodišnjeg EP u Budimpešti gdje je poražena od Mađarske. 

Za ovu utakmicu, Gojković će moći da računa na Dejana Lazovića, Draška Brguljana, Aleksu Ukropinu, Marka Petkovića, Dušana Matkovića, Vlada Popadića, Stefana Vidovića, Bogdana Đurđića, Aleksandra Ivovića, Dušana Banićevića, Dragana Draškovića, Stefana Pješivca i Petra Tešanovića.

"Dosta brzo dolazi prva obaveza nakon Evropskog prvenstva. Meč koji ima rezultatski značaj, jer odlučujemo o prvom mjestu u grupi i rivalu u četvrtfinale. Četvrtfinalni meč će biti svakako težak, ali bi bilo lijepo da ga igramo pred našom publikom. Pretpostavljam kao i kod većine ekipa, i mi imamo problema sa igračima. Neki su pod manjim povredama, neki pod temperaturom. Imaćemo četiri promjene u odnosu na Budimpeštu", kazao je Gojković.

Utakmica u Ovijedu igra se od 19h.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:08
  28.3.2020.

  Iz Španije nam se javio i naš sugrađanin i reprezentativac Mile Mijušković koji se nalazi u Santanderu gdje brani boje Sinfina.

 • 14:09
  28.3.2020.

  Crnogorski paraolimpijci, kao i do sada, spremno će dočekati sve nove izazove, novi termin Paraolimpijskih igara (POI) i ostalih velikih takmičenja, eventulane dopune i izmjene kvalifikacionog momenta, kazao je predsjednik Paraolimpijskog komiteta (POK) Igor Tomić.

 • 08:14
  24.3.2020.

  Našeg sugrađanina i rukometnog reprezentativca Branka Vujovića situacija sa koronavirusom zatekla je u Poljskoj gdje igra za RK Vive Kjelce.

 • 08:53
  16.3.2020.

  U trenutku kada sportska borilišta u svijetu postaju sve praznija i praznija iz razloga dobro poznatog cijelom svijetu i kada je pitanje kada će se sportska planeta ponovo “zavrtjeti“ punom snagom, naš bokserski tim doživio je “nokaut”, a da se nije ni pojavio u ring.