Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Hadžibegić: Bolan poraz, ali nećemo prestati da se borimo

0000003725_1050_624_cut
FSCG
  • Autor onogost.me
  • 14.10.2020. u 06:04

Sve što je rezultatski dobro urađeno tokom 270 minuta, okrenulo se za 90 - Crna Gora više ne zavisi samo od sebe kad je u pitanju plasman u B diviziju Lige nacija.

Luksemburg je slavio pod Goricom (2:1) i spustio ,,sokolove“ na drugo mjesto.

“Razočaranje je veliko. Angažman igrača bio je maksimalan, išli smo na pobjedu. Teško je bilo kome pojedinačno prigovoriti”, rekao je selektor Faruk Hadžibegić na konferenciji za medije.

“Porazi su sastavni dio sporta. Govorili smo već o iskustvu Luksemburga, na sve načine su vršili pritisak i tako su i završili utakmicu. Mislim da smo zaslužili bolji rezultat, ali što je tu je. Nećemo prestati da se borimo, nadam se da ćemo biti kompletni u novembru i uradićemo sve da pobijedimo u dvije ostale utakmice. Nikad se ne zna”, kazao je on.

Crna Gora nije zaslužila da pobijedi u Luksemburgu u drugom kolu, rezultat je sakrio i slabo izdanje u pobjedi nad Azerbejdžanom prije tri dana.

Večeras – nije. Ponovo su ,,sokoli“ bili daleko od željene igre.

“Ne treba zaboraviti kvalitet protivnika koji je uspio da isprovocira naše greške. Mislim da bi sve bilo drugačije da smo vodili 1:0 na poluvremenu. Suviše bolan poraz za sve nas. Ne bih komentarisao previše igru rivala, mi smo zasluženo vodili. Luksemburg nije više ,,mala“ ekipa, ima igrače koji igraju u inostranstvu, nastupaju u Ligi šampiona i Ligi Evrope, veoma su dobri i iskusni, što su pokazali i u dva meča protiv nas”.

Da situacija pred novembarski rasplet bude lošija, Crna Gora je meč završila sa dva igrača manje – Jankovićem i Simićem.

“Sudije nijesu bile na nivou utakmice ovog značaja. Od prvog do posljednjeg minuta ništa nijesu kontrolisali. To, ipak, nema veze sa našim porazom. Nijesmo izgubili zbog suđenja”, kazao je Hadžibegić i prokomentarisao ponašanje selektora gostiju Luka Holca.

“Mislim da sam više bio u duhu fer-pleja od kolege iz Luksemburga, koji je burno proslavio pobjedu, za razliku od nas u Luksemburgu”.

Izvor: Pobjeda

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.