Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Izgubljena i poslednja šansa za baraž

trening-rodic
fscg
  • Autor onogost.me
  • 09.10.2015. u 21:21

Ubjedljivo najbolja reprezentacija u grupi, ekipa Austrije, odnijela je sva tri boda večeras iz Podgorice, u najzanimljivijem meču koji je Crna Gora odigrala u ovim kvalifikacijama. 

Iako su sokoli vodili poslije prvih 45 minuta, na kraju su slavili gosti koji su imali više koncentracije i na bolji način realizovali svoje šanse. Veoma uzbudljiv meč obilovao je nizom prilika, posebno u drugom poluvremenu kada je postignuto četiri od pet golova na utakmici.

U prvom poluvremenu Crna Gora je sigurnom igrom i uz veči posjed lopte bila bolji rival, što je i krunisano golom kapitena Vučinića u 32. minutu . Odlična polukontra sokola, idealna asistencija Vukčevića za kapitena i šut igrača Al Džazire koji je završio u mreži Austrijanaca. Imali su gosti jednu odličnu priliku u prvom dijelu, kada je Poleksić odlično intervenisao posle šuta glavom Alabe, i poslao loptu u korner. Za domaću reprezentaciju bilježimo još dvije šanse, prvo je Bećirajev šut u 35. minutu odbranio golman gostiju Almer, da bi Marušić u 40. minutu šutirao preko gola.

Na početku drugog poluvremena inicijativa Austrije i u 55. minutu egzekucija napadača gostiju Marka Janka, koji je poravnao rezultat na 1:1. Potom je Arnautović odličnim šutem zaprijetio golu Crne Gore u 60. minutu, ali je Poleksić krajnjim naporom izbacio loptu u korner.  Sa druge strane reaguje Bećiraj koji šutira tik iznad prečke, da bi minut kasnije Arnautović gađao glavom pored gola Crne Gore. U 68. minutu do Bećiraja dolazi jedna odbijena lopta koji sa distance šalje loptu u mrežu gostiju za 2:1. Uzbuđenja u drugom dijelu se nastavljaju u 78. minutu kada je Karnikov šut sa pet metara ukrotio Poleksić. Priliku za svoj prvi gol u dresu Crne Gore imao je i Staniša Mandić u 79. minutu ali je na visini zadatka Almer, da bi Arnautović u 81. minutu donio izjednačenje Austriji. Poslije crvenog kartona pred kraj meča kapitena Vučinića, Crna Gora je znatno smanjila  šanse da ostvari pobjedu, da bi sve nade ugasio Šabicer golom u nadoknadi vremena. Odlična fudbalska predstava pod Goricom na kraju je nagrađena gromoglasnim aplauzom.

Za sokole je preostalo još da odigraju utješni meč sa reprezentacijom Rusije u gostima,  kojim se opraštaju od ovih kvalifikacija. Duel sa Rusima je na programu u ponedeljak od 18.00 časova.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Rukometaši Italije iznenadili su reklo bi se i sami sebe i potpuno zasluženo nadigrali Crnu Goru u Konversanu 32:26 u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo.
Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće u grupi 8 preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.