Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Johanson: Slovenija je težak protivnik ali smo spremni za večerašnji meč

per-johanson-rukometasice-crne-gore_0_0_0_0
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 30.11.2018. u 14:08

Slovenija je težak protivnik ali crnogorske rukometašice će spremne ući u taj duel, a eventualna pobjeda bi znatno olakšala ostatak grupne faze - ocijenio je uoči večerašnjeg meča u Nansiju strateg ženske rukometne reprezentacije Crne Gore, Pera Johanson.

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore igraće večeras u Nansiju sa Slovenijom utakmicu prvog kola B grupe Evropskog prvenstva u Francuskoj. Vođa tima, očekuje tešku utakmicu ali smatra da su njegove izabranice spremne za meč.

”Očekujem tešku utakmicu, ali poznajemo Sloveniju i bićemo spremni dolazimo sa svim što imamo. Imamo dobar tim, imali smo dobre pripreme i radujemo se meču. Ne želim da nanosim pritisak igračicama ali pobjeda protiv Slovenije dosta olakšala ostale utakmice. Slovenske reprezentativke su pretežno iz istog kluba, imaju istog trenera, igraju zajedno dugo vremena. Imaju par sjajnih igrača i imaju veliki potencijal i definitivno ih nećemo podcijeniti, igraćemo jako od samog početka meča”, kazao je Johanson.

Andjela Bulatović smatra da su pripreme dobro protekle, a da će ključ u ovom meču biti snažna odbrana.

”Fino smo se spremali, imali smo dvije pripremne utakmice sa Švedskom i bilo je dosta pozitivnih stvari. Bilo je par zamjerki na kojima smo trebali da poradimo i da popričamo. Definitivno mislim da će to u prvoj utakmici biti mnogo, mnogo bolje. Slovenija je odlična reprezentacija, imaju jako dobre igrače, naročito bekovsku liniju. Naš ključ je uvijek bio odbrana, nadam se da ćemo je odigrati na visokom nivou i da ćemo iz nje vući dobru kontru i polukontru i nadam se da ćemo na kraju slaviti”, kazala je Bulatović.

Đurđina Jauković ocjenjuje da u timu ne razmišljaju o očekivanjima i medaljama, te da će ići utakmicu po utakmicu.

”Uvijek je ta prva utakmica i najteža, ali smo spremne. Analizirali smo Sloveniju dosta dobro ih znamo od prije, igrali smo sa njima ranije i spremne ih dočekujemo danas. Mislim da imaju vrhunske bekove, i krila i golmane. Igraju tu neku specifičnu odbranu gdje dvojke i petice izlaze dublje, ali smo i na to spremni.mNe opterećujemo se sa očekivanjima i medaljama, idemo utakmicu po utakmicu, prvo grupu da prođemo pa posle možemo pričati više”, istakla je Jauković.

Crnogorsku selekciju u nedjelju (18.00) očekuje duel sa Rusijom, dok će se dva dana kasnije sastati sa Francuskom.

Poslije grupne faze takmičenja, u glavnoj rundi spojiće se selekcije iz grupa A i B, odnosno timovi iz grupe C i D.

Po dvije prvoplasirane selekcije iz glavne runde, nakon dodatna tri kola, plasiraće se u polufinale, koje će biti odigrano 14. decembra u Parizu.

Glavni grad Francuske biće domaćin i finalnog meča 16. decembra.

Crnogorskoj selekciji biće to peti nastup na šampionatima Evrope, a najveći uspjeh ostvarila je 2012. godine kada je osvojen šampionski trofej.

Duel Crne Gore i Slovenije počeće u 21 sat.

 

izvor: Portal Analitika

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Crna Gora je i u revanšu braža izgubila od Italije (34:32), čime je kompletirala loš nastup i zasluženo je ostala bez plasmana na Svjetsko prvenstvo.
Rukometaši Italije iznenadili su reklo bi se i sami sebe i potpuno zasluženo nadigrali Crnu Goru u Konversanu 32:26 u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo.