Autor: onogost.me
Foto: Dragan Mijatović
19:54
19.7.2021.

Košarkaši počeli pripreme za pretkvalfikacije za EP

Muška košarkaška reprezentacija Crne Gore ponovo je na okupu, prvi put od februarskog prozora kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.


Selektor Boško Radović je izvršio prozivku u Podgorici, nakon čega su “crveni” produžili za Zlatibor, gdje će odraditi prvi dio priprema za pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje su na programu od 12. do 18. avgusta u Podgorici, u “Bemax areni”.

"Prvi put još od samog starta 2008. godoine imamo pretkvalifikacije, jer se, nažalost, nijesmo plasirali na Eurobasket. Bićemo na Zlatiboru, odradićemo tamo 12 dana. Nakon toga idemo za Skoplje, gdje ćemo 2. i 4. odigrati dvije utakmice sa Sjevernom Makedonijom i 5. avgusta smo u Podgorici. Tu ćemo još tri dana trenirati do 9. avgusta kada ulazimo u “balon”", pojašnjava plan selektor Radović.

Selektor Boško Radović na početku računa na 14 igrača. To su Džastin Kobs, Igor Drobnjak, Mašan Vrbica, Dino Radončić, Nemanja i Pavle Đurišić, Marko Kljajević, Radosav Spasojević, Filip Barović, Marko Todorović, Vasilije Baćović, Miloš Popović, Aleksa Popović i debitant, krilni centar Šibenke Milija Miković. Aleksa Popović i Miković su naknadno pozvani.

Kako je saopšteno, Jovan Kjajić je neposredno pred dolazak povrijedio palac ruke, pa će se nakon dodatnih pregleda znati koliko može da pomogne.

S obzirom na to da su posljednji završili sezonu u dresu Budućnost Volija, Nikola Ivanović, Danilo i Zoran Nikolić, te Petar Popović će se pripremama priključiti 25. jula.

Od igrača sa šireg spiska, ovu će akciju preskočiti Bojan Dubljević, Fedor Žugić, Nemanja Radović, Suad Šehović, Andrija Slavković, Milko Bjelica i Marko Simonović, koji je u Čikagu i čeka potpis sa Bulsima, nakon čega ga tamo očekuje ljetnja liga.

Rivali u pretkvalifikacijama su Danska i Islanda, protiv kojih će Crna Gora odigrati po dva meča. Dvije prvoplasirane ekipe iz grupe plasiraće se u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje se igra u Indoneziji, Japanu i Filipinama.

"Imamo težak zadatak. Pretkvalifikacije protiv Islanda i Danske. Niko više nije za potcijeniti, favorita na papiru i bez papira, mislim da više nema to pokazuju i posljednja dešavanja u evropskoj i svjetskoj košarci. Moramo maksimalno ozbiljno shvatiti zadatak, jer maltene od ovoga zavisi budućnost seniorske reprezentativne košarke u naredne dvije godine. Gledaćemo da se što bolje pripremimo i da spremni dočekamo te četiri utakmice koje ćemo igrati u Podgorici", zaključio je Radović.

Izvor: Pobjeda

Ostale vijesti iz kategorije