Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Lasica: U šoku sam, pa prvenstvo se igra tek za osam mjeseci

94380149_225321558772216_8982385102663188480_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 26.04.2020. u 06:16

Odluka Evropske rukometne federacije (EHF) da Crna Gora neće igrati baraž mečeve protiv Češke za odlazak na Svjetsko prvenstvo, očekivano je šokirala sve rukometne radnike, ljubitelje ovog sporta i navijače reprezentacije u našoj zemlji.

San o odlasku na smotru najboljih selekcija planete srušio se tako brzo, a ogorčenje nijesu krili ni naši reprezentativci, pa nevjerica još uvijek vlada među “lavovima” i nakon dva dana od ove neobične odluke.

“U šoku sam, ne znam čemu ovakva odluka i ko je ovo mogao da donese za zelenim stolom? Zašto smo mi uopste igrali Evropsko prvenstvo, da bi tamo neki ljudi koji se očigledno nikada nijesu bavili sportom i ne razumiju kako se mi osjećamo, sad donijeli jednu ovakvu odluku?”, pita se reprezentativac i naš sugrađanin Marko Lasica.

I dok provodi vrijeme u karantinu čekajući da se situacija oko koronavirusa smiri, Lasica smatra da je bilo više nego dovoljno vremena da se odigraju baraž mečevi.

“Moji drugovi i ja razumijemo da se svijet nalazi u haosu oko Covida-19 ali Svjetsko prvenstvo je za osam mijeseci. Zar se za tih osam mjeseci neće stvoriti uslovi za odigravanje baraža? Baš smo razočarani jer smo imali priliku da izborimo učešće na ovo takmičenje”, ističe Lasica u razgovoru za portal Onogošt.

On se ipak nada da bi možda moglo doći do promjene odluke ukoliko se reaguje na pravi način.

“Nadam se da će se savezi ujediniti i da neće prihvatiti ovu veliku nepravdu, jer ako ova odluka ostane kakva jeste, postavlja se pitanje za šta se bore sve zemlje osim Danske, Norveške, Hrvatske, Španije… Zar EHF-u i IHF-u nije lakše i jeftinije da organizuje 1/4 finale sa tih par selekcija i samo one igraju i to je to”, poručio je naš reprezentativac.

Prema odluci EHF-a na prvenstvo svijeta ide 13 najbolje plasiranih selekcija sa prethodnog Evropskog prvenstva, kao i Danska koja brani trofej.

Crna Gora je na šampionatu Starog kontinenta u januaru zauzela 18. mjesto.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Selektor ženske U20 odbojkaške reprezentacije Crne Gore, Mladen Miladinović, odredio je spisak igračica za pripreme pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojima će selekcija igračica rođenih 2005. i kasnije igrati u grupi D drugog kruga kvalifikacija, u Litvaniji, sa domaćinom i selekcijama Slovenije i Češke.
Golbal reprezentacija Crne Gore učestvuje od 14. do 17. marta uučestvuje marta na ,,VANDA Kupu nacija", koji se tradicionalno održava u Berlinu.