Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Lavice” nakon preokreta do pobjede i plasmana u drugu fazu

laviceee_1_0
RSCG
  • Autor onogost.me
  • 04.12.2019. u 07:35

"Lavice" su ponovo obradovale naciju. Rukometašice Crne Gore savladale su jutros selekciju Rumuniju rezultatom 27:26 u utakmici 4. kola C grupe na Svjetskom prvenstvu koje se igra u Japanu.

Izabranice Pera Johansona uspjele su nakon sjajne igre i preokreta u drugom poluvremenu da dođu do četvrtog trijumfa i plasmana u drugu fazu.

“Lavice” su dobro otvorile meč i golovima Đine Jauković povele sa 2:0, ali su Rumunke brzo pohvatale konce igre i došle do izjednačenja, ali i prednosti. 

U nastavku naše poravnavaju pa se do odlaska na odmor igralo gol za gol, a najviše glavobolje našoj odbrani zadavala je Kristina Neagu koja je postigla šest golova, odnosno isti broj koliko ostale njene saigračice zajedno, pa se na odmor odlazi sa rezultatom 12:11 u korist Rumunije.

Na početku drugog poluvremena mnogo bolja igra Rumunki, pa su naše rukometašice za deset minuta primile čak sedam golova, a bivša igračica Budućnosti Kristina Neagu nastavila je sa dominacijom.

Na polovini drugog dijela Johanson je tražio tajm-aut, nakon čega je Crna Gora čvršće zaigrala u odbrani što je brzo dalo rezultata, pa naša selekcija u 49. minutu stiže do izjednačenja (21:21), a nedugo zatim i do prednosti.

Ovaj preokret kao da je dao krila crnogorskim rukometašicama koje su preuzele kontrolu meča, a na manje od četiri minuta do kraja rezultat je bio 25:23. 

Ipak, u samom finišu nije falilo drame, ali su “lavice” zadržale stečenu prednost i uspjele da savladaju neugodne Rumunke.

Najefikasnija u našem timu bila je Radičević sa sedam golova, Raičević je upisala pet, a Jauković četiri gola, dok je u sastavu Rumunije Neagu postigla 11 pogodaka.

U petak od sedam sati Crna Gora će za prvo mjesto u grupi igrati protiv Španije.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.