Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Lavice” nemoćne protiv jake Rusije

laviceee_1_0_1_0
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 10.12.2019. u 07:37

U drugoj utakmici Glavne faze Svjetskog prvenstva u Japanu rukometašice Crne Gore poražene su jutros od Rusije rezultatom 35:28.

Ekipa Pera Johansona nije uspjela da parira veoma jakoj selekciji Rusije, pa će u posljednjem meču protiv Švedske probati da izbori mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Meč je otvoren pogotkom Đine Jauković, nakon čega se ugralo gol za gol, pa je nakon nešto više od deset minuta igre rezultat bio 6:6. 

Nakon toga Majda Mehmedović pravi seriju od tri gola, a Jovanka Radičević pogađa za maksimalnih četiri gola prednosti. Ruskinje konsoliduju svoje redove i brzo se rezultatski vraćaju u meč, a na odmor odlaze sa jednim golom viška (17:16).

Na početku drugog poluvremena “lavice” ne koriste priliku da naprave preokret što protivnice kažnjavaju i stižu do tri gola viška, pa je na polovini drugog dijela na semaforu stajalo 26:23.

To je bio ujedno i uvod u drugi poraz naših rukometašica na turniru pošto su Ruskinje u nastavku uspjele da uvećaju prednost na sedam golova i tako meč potpuno zasluženo privedu kraju u svoju korist.

Najefikasnija u pobjedničkom sastavu bila je Managarova sa 15 golova, a u našoj ekipi sa osam pogodaka najbolja je bila Radičević.

Crna Gora sjutra protiv Švedske igra od 12.30h.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.
Prva šansa da se približe četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama je prohujala pored rukometašica Crne Gore, jer su bile potpuno nemoćne pred Njemicama, koje su slavile 28:24 i poslije 16 godina se vratile na najveću smotru.