Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Lavice” protiv Hong Konga ili Tajlanda na kvalifikacionom turniru za plasman na OI

viber_image_2021-02-23_13-06-41
RSCG
  • Autor onogost.me
  • 23.02.2021. u 14:12

Hong Kong ili Tajland biće protivnik našim rukometašicama na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, nakon izmjena koje su uslijedile zbog otkazivanja učešća od strane Kine, saopšteno je iz Svjetske rukometne federacije (IHF).

Naime, Kina je obavijestila IHF da zbog pandemije virusa COVID-19 otkazuje učešće na kvalifikacionom turniru u Mađarskoj.

Kako je u skladu sa pravilima IHF-a, Kazahstan sada najbolje rangirana azijska reprezentacija, on će zamijeniti Kinu na turniru u Mađarskoj.

To je uslovilo i poziv Hong Kongu kao prvoj, odnosno Tajlandu kao drugoj zamjeni za učešće na kvalifikacionom turniru u Podgorici, na osnovu rezultata tih reprezentacija u azijskim kvalifikacijama. Još se čeka na odgovor nacionalnih saveza navedenih država, kako bi bio kompletiran spisak učesnika turnira u Podgorici.

U glavnom gradu naše države, osim jedne od azijskih selekcija, protivnici „lavicama“ će biti Norveška i Rumunija, a plasman na Olimpijske igre izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

Turnir je na programu od 19. do 21. marta.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.