Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Lavice” protiv Norveške na startu

4084f31f-f669-4e69-9818-c7906548c2ef
RSCG
  • Autor onogost.me
  • 28.01.2020. u 15:51

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore će kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju početi utakmicom protiv Norveške, saopštila je danas Međunarodna rukometna federacija (IHF).

IHF je danas objavio konačne sastave grupa i raspored kvalifikacionih turnira za Igre u Tokiju.

Od ranije je bilo poznato da će se rukometašice crne Gore, posle osvajanja petog mesta na Svjetskom prvenstvu, za dva mjesta koje vode u Tokio boriti u Podgorici sa Norveškom, Rumunijom i Kazahstanom, umjesto kojeg je trebačla biti Sjeverna Koreja koja je odustala od učešća.

“Lavice” će 20. marta igrati protiv Norveške, dan kasnije protiv Kazahstan, dok će 22. marta snage odmjeriti sa selekcijom Rumunije.

Tačna satnica utakmica biće naknadno utvrđena.

Na turniru u španskoj Liriji igraće domaća selekcija, Švedska, Senegal i Argentina, dok će se u mađarskom Đeru za plasman na Olimpijske igre boriti Mađarska, Rusija, Srbija i Kina.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.