Autor: onogost.me
Foto: rscg.me
18:11
28.4.2022.

"Lavice" protiv Poljske, Njemačke i Španije

Crna Gora na Evropskom prvenstvu za rukometašice igraće u grupi D protiv Poljske, Njemačke i Španije, odlučeno je žrijebom u Ljubljani.


„Lavice“ su na žrijebu bile u drugom šeširu, a iz prvog su dobile najlakšeg protivnika – Poljsku, jer su potencijalni rivali bili Norveška, Danska i Francuska.

Za rivala iz trećeg šešira, izabranice selektorke Bojane Popović dobile su Njemačku koja je osvojila drugo mjesto u kvalifikacionoj grupi iza Holandije, dok je Španija kao drugoplasirana u kvalifikacionoj grupi (iza Mađarske) došla kao rival iz četvrtog šešira.

Kuglice na žrijebu izvlačile su naša reprezentativka Tatjana Brnović, Ana Gros (Slovenija), Andrea Sedloska (Sjeverna Makedonija) i Simoneta Planeta (Mađarska), te predsjednika EHF Takmičarske komisije Božidara Đurkovića i generalnog sekretara EHF-a Martina Hauslajtnera.

Plasman u glavnu rundu izboriće tri prvoplasirane selekcije.

Crna Gora bi u glavnoj rundi ukrstila sa grupom C u Skoplju u kojoj su Francuska, Holandija, Sjeverna Makedonija i Rumunija. 

Evropsko prvenstvo igra se od 4. do 20. novembra. Utakmice glavne runde igraće se u Ljubljani i Skoplju, dok će glavni grad Slovenije biti domaćin finalnog vikenda smotre najboljih 16 timova Starog kontinenta.

Sastavi grupa:

Grupa A (Ljubljana): Norveška, Mađarska, Hrvatska, Švajcarska

Grupa B (Celje): Danska, Švedska, Slovenija, Srbija

Grupa C (Skoplje): Francuska, Holandija, Sjeverna Makedonija, Rumunija

Grupa D (Podgorica): Poljska,  CRNA GORA, Njemačka, Španija

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:18
  3.7.2022.

  Vaterpolisti Crne Gore završili su nastup na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj kao osmoplasirani.

   

 • 11:01
  3.7.2022.

  Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće danas protiv Mađarske utakmicu za plasman za 7. ili 8. mjesto Svjetskog prvenstva u Budimpešti.

 • 18:40
  2.7.2022.

  Rukometaši Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj u januaru naredne godine igraće u grupi A u Krakovu protiv Španije, Čilea i Irana, odlučeno je žrijebom koji je obavljen u Katovicama.

 • 21:36
  1.7.2022.

  Košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je Francusku 70:69, u utakmici 5. kola grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.