Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Lavice” protiv Poljske, Njemačke i Španije

  • Autor onogost.me
  • 28.04.2022. u 16:06

Crna Gora na Evropskom prvenstvu za rukometašice igraće u grupi D protiv Poljske, Njemačke i Španije, odlučeno je žrijebom u Ljubljani.

„Lavice“ su na žrijebu bile u drugom šeširu, a iz prvog su dobile najlakšeg protivnika – Poljsku, jer su potencijalni rivali bili Norveška, Danska i Francuska.

Za rivala iz trećeg šešira, izabranice selektorke Bojane Popović dobile su Njemačku koja je osvojila drugo mjesto u kvalifikacionoj grupi iza Holandije, dok je Španija kao drugoplasirana u kvalifikacionoj grupi (iza Mađarske) došla kao rival iz četvrtog šešira.

Kuglice na žrijebu izvlačile su naša reprezentativka Tatjana Brnović, Ana Gros (Slovenija), Andrea Sedloska (Sjeverna Makedonija) i Simoneta Planeta (Mađarska), te predsjednika EHF Takmičarske komisije Božidara Đurkovića i generalnog sekretara EHF-a Martina Hauslajtnera.

Plasman u glavnu rundu izboriće tri prvoplasirane selekcije.

Crna Gora bi u glavnoj rundi ukrstila sa grupom C u Skoplju u kojoj su Francuska, Holandija, Sjeverna Makedonija i Rumunija. 

Evropsko prvenstvo igra se od 4. do 20. novembra. Utakmice glavne runde igraće se u Ljubljani i Skoplju, dok će glavni grad Slovenije biti domaćin finalnog vikenda smotre najboljih 16 timova Starog kontinenta.

Sastavi grupa:

Grupa A (Ljubljana): Norveška, Mađarska, Hrvatska, Švajcarska

Grupa B (Celje): Danska, Švedska, Slovenija, Srbija

Grupa C (Skoplje): Francuska, Holandija, Sjeverna Makedonija, Rumunija

Grupa D (Podgorica): Poljska,  CRNA GORA, Njemačka, Španija

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.