Autor: onogost.me
Foto: RSCG
21:20
12.1.2022.

Mijušković, Ševaljević i Vujović pozitivni na koronavirus

„Lavovi“ su odradili prvi trening u „Feniks areni“ u kojoj sjutra duelom protiv šampiona svijeta – Danske, počinju šesto učešće na prvenstvima Evrope.

 


Tri igrača dobila su pozitivan rezultat na obaveznom PCR testiranju koje je odrađeno sinoć – to su golman Mile Mijušković, te srednji bekovi Vasko Ševaljević i Stevan Vujović.

Mijušković i Ševaljević večeras će ponovo biti testirani, jer su nakon pozitivnog rezultata i obaveznog karantina u Podgorici, dobili negativan rezultat pred put u Debrecin. Njih dvojica bi dakle, ukoliko dobiju negativan rezultat, ipak, mogli da nastupe u premijernom meču na šampionatu.

U sastavu pored Vujovića, sigurno neće biti Miloša Božovića, koji je u Podgorici, u obaveznom karantinu, nakon što je 10. januara dobio pozitivan rezultat.

Prvi trening u Debrecinu odradilo je 15 igrača, a na dan meča priključiće im se i pivot Nebojša Simović, koji je krenuo na put, nakon što je dobio negativan rezultat na PCR testiranju u Podgorici. Ukoliko i na PCR testiranju u Mađarskoj, bude negativan, ima pravo nastupa na prvenstvu.

Selektor Zoran Roganović i dalje je pozitivan na korona virus, pa će „lavove“ u duelu protiv Danske, sa klupe predvoditi direktor reprezentacije Draško Mrvaljević.

Ostale vijesti iz kategorije