Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mlada reprezentacija na okupu u Igalu

u20-vaterpolo-2019-1000x555
wpolo.me
  • Autor onogost.me
  • 19.10.2019. u 13:03

Mlada reprezentacija Crne Gore okupila se danas na bazenu Instituta Igalo gdje će odraditi dva treninga.

Ovim su zvanično počele pripreme pred nastup naše U20 selekcije na Svjetskom prvenstvu u Kuvajtu koje je na programu od 12. do 20. decembra.

“Tu su danas igrači koji konkurišu za mladu reprezentaciju koja će igrati na Svjetskom prvenstvu, tu su i neki mlađi igrači. Uglavnom igrači koji su prošli kroz reprezentativne selekcije ovo ljeto, koji su igrali velika takmičenja, kao i oni koji su se ljetos spremali za ovo odloženo Svjetsko prvenstvo. Željeli smo danas da ih provjerimo kroz neka testiranja. Malo da ih upoznamo sa budućim obavezama, pogotovo ove koje očekuje prvenstvo u Kuvajtu. U novembru bi skupili malo više igrača koji su bili sa A reprezentacijom i oni bi trenirali sa selekcijom Japana. Danas je trebalo da bude 29 kandidata, međutim trojica su bolesna, dok četvorica igrača iz Katara ovaj put nijesu sa nama jer imaju meč druge Regionalne lige. Oni će biti sa selekcijom kada budu pripreme sa Japanom, i tada će odraditi planirana testiranja”, kazao je selektor za vaterpolo u VPSCG Vladimir Gojković kome će danas pomagati treneri Zoran Ivanovski, Miodrag Matković i Milan Ćirović.

Gojković se osvrnuo i na prvi meč A selekcije u preliminarnoj fazi Svjetske lige sa Ukrajinom u Nikšiću 12. novembra.

“Upravo pred taj meč sa Ukrajinom radićemo te pripreme sa Japanom. Skupićemo jednu dosta kombinovanu ekipu. Nećemo dovoditi najbolje igrače iz inostranstva, pogotovo ne starije igrače. Od 12. decembra krećemo pripreme za Evropsko prvenstvo, koje smo već isplanirali. Imaćemo nekih mjesec dana rada, jer je to takmičenje 12. januara. Sačekaćemo žrijeb u srijedu, i nakon toga fiksirati još neke detalje oko priprema”, zaključio je Gojković.

Reprezentativac Dušan Matković vjeruje da će ova okupljanja dobro doći da što spremniji dočekaju SP.

“Prvo okupljanje te reprezentacije. Odradićemo danas neka testiranja, da vidimo na kojem su nivou svi igrači. U narednom periodu nas očekuje još nekoliko okupljanja, i nadam se da ćemo u završnicu priprema ući što spreminiji kako bi na Svjetsko prvenstvo u Kuvajtu otišli u što boljoj formi”, istakao je Matković.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.