Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Nismo favoriti protiv Azerbejdžana”

5361085_maric_ls
FSCG
  • Autor onogost.me
  • 19.10.2021. u 16:06

Ženska seniorska fudbalska reprezentacija Crna Gora počela je pripreme za predstojeće duele u kvalifikacijama za EP.

Nakon prve pobjede u glavnoj fazi kvalifikacija ikada – protiv BiH prošlog mjeseca u Zenici (3:2), te poraza od Rusije u Moskvi (5:0), izabranice Mirka Marića igraju dva meča na domaćem terenu.

U četvrtak, 21. oktobra na kampu Fudbalskog saveza dočekuju Azerbejdžan, dok pet dana kasnije, u utorak 26. igraju sa Danskon pod Goricom.

O pobjedi protiv BiH, prvoj nakon 26 vezanih poraza, još se priča, ali Marić želi da okrene list:

“Prethodnih mjesec i nešto više bili su veoma lijepi za crnogorski ženski fudbal. Ipak, čini mi se da se stvorila neka euforija koja nam nije potrebna u ovom trenutku. I dalje smo ista ekipa kao prije mjesec dana, koja ne može da bude favorit u duelu sa Azerbejdžanom. Protivnik je nezgodan, posjeduje kvalitet i očekuje nas težak posao. Sa druge strane, želimo pobjedu i uradićemo sve da dođemo do nje”, istakao je Marić.

Trijumf nad BiH je, ipak, unio dodatnu dozu samopouzdanja.

“Svakako da nam je mnogo značila ta pobjeda, ali i tada sam rekao, do kraja kvalifikacija ima još dosta utakmica, tek smo ušli u ovaj ciklus. Očekujemo da osvojimo još bodova”, dodao je Marić.

On je za ovu akciju pozvao 25 igračica.

Golmani: Nikolina Perunović (Mladost), Ines Obradović (ŽFK Sloga, Srbija) i Anastasija Krstović (Danilovgrad).

Odbrana: Maja Šaranović, Marija Maraš, Aleksandra Popović (Breznica), Helena Božić (Pomurje, Slovenija), Anastasija Bulić, Majda Drešević, Tanja Malesija (Danilovgrad) i Milica Radunović (Mladost).

Vezni red: Radosava Kočanović, Enida Bošnjak (Breznica), Jelena Karličić (Medkila, Norveška), Jelena Sarić (Ekonomist), Darija Đukić (Minsk, Bjelorusija), Nikolina Caković (Mladost) i Ivana Boričić (Breznica).

Napad: Slađana Bulatović (Rajo Valjekano, Španija), Nađa Đurđevac (Breznica), Medina Dešić (Lajpcig, Njemačka), Svetlana Bečić (Danilovgrad), Armisa Kuč (Minsk, Bjelorusija), Anđela Tošković (Breznica), Nađa Stanović (Čarni Sesnovjec, Poljska).

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.