Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

OI: Glavu gore, slijedi bitka za bronzu!

13664762_950907828355452_1582544468_n_0_0_1_0
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 18.08.2016. u 16:29

U "jadranskom klasiku", u kojem je još jednom dokazano da se pobjednik ne rešava bez velike borbe, "ajkule" su poražene od reprezentacije Hrvatske rezultatom 12:8.

Nije našem timu falilo ni želje ni borbenosti, ali su u odlučujućim momentima “barakude” bile pribranije i imale su više sreće da meč privedu kraju u svoju korist.

Veoma loš početak naših vaterpolista, kada se ne snalazimo u napadu, a u odbrani pravimo katastrofalne greške i Hrvati na 3 minuta i 30 sekundi vode sa 3:0. Kada se činilo da nam već u prvoj četvrtini prijeti rezultatska katastrofa, “ajkule” preko svojih džokera Ivovića i Draška i Darka Brguljana poravnavaju rezultat. Do kraja prvog dijela igre Bušlje postiže svoj drugi gol na utakmici, pa Hrvatska odlazi sa prednošću u drugi dio igre

Odbrana našeg tima se definitivno stabilizovala, pa je i mirnije protekao početak druge četvrtine u odnosu na prvu. Poslije dva neuspjela pokušaja crnogorski vaterpolisti prvi dolaze do gola preko Ivovića, da bi odmah potom uzvratio Garsija. Novo poravnanje donosi Darko Brguljan sjajnim golom, da bi se onda Sukno i Macan potrudili da “barakude” oduna odmor sa dva gola prednosti.

U trećoj četvrtini, u dva navrta, ne koristimo igrača više, što kažnjava opasni Lončar zaa 8:5, da bi Ivović novim golom vratio nadu i smanjio na 8:6. “Ajkule“ poslije tajm auta kreću odlučnije u napad, ali prednost Hrvatske čuva odlični Bijač.

Oprezno su krenuli i jedni i drugi u poslednjoj četvrtini, i poslije par pokušaja sa jedne i sa druge strane, Bušlje pogađa za 9:6, a Darko Brguljan trećim golom smanjuje prednost. Raspucali su se Hrvati u nastavku igre, pa ni gol iskusnog Jokića nije imao većeg značaja, i komšije dobijaju meč sa visokih četiri gola razlike.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.