Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Otvorene Igre malih zemalja Evrope: Slađana Perunović “barjaktar” u San Marinu

imz1
Portal Analitika
  • Autor onogost.me
  • 30.05.2017. u 06:36

Svečanom ceremonijom na stadionu San Marino u Seravaleu zvanično su sinoć otvorene 17. Igre malih zemalja Evrope, na kojoj je nastupila i crnogorska delegacija.

Kako javlja Portal Analitika, čast da na svečanom otvaranju ponese državnu zastavu ispred delegacije imala je Slađana Perunović.

Stadion u Seravaleu spreman je da primi delegacije iz devet država članica Asocijacije koja okuplja zemlje sa manje od milion stanovnika među kojima je i Crna Gora koja je pristupila udruženju 2009. i do sada je osvojila tačno 40 medalja od kojih 22 zlatne, šest srebrnih i 12 bronzanih.

Ovo je četvrto učešće sportista Crne Gore na Igrama malih zemalja Evrope – ovog puta predstavljaće je 46 takmičara u deset disciplina.

Igre se održavaju pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, a otvaranju Igara prisustvovao je predsjednik krovne sportske svjetske asocijacije Tomas Bah.

Bah je na svečanoj ceremoniji kazao da su Igre malih zemalja Evrope najbolji pokazatelj da su i male zemlje velike kada je u pitanju hrabrost i srce.

“Igre su promocija olimpijskog duha i vrijednosti. Sportisti, vi ste predstavnici svojih država, uživajte u svakom trenutku Igara i dajte sebe sportu koji volite. Promovišite sport i sportski duh, prijateljstvo i dobre međuljudske osnove. Da bi bili pravi šampioni, morate mnogo toga da uradite van terena. Igre u San Marinu prilika su vam da zasijate”, kazao je Bah. 

 

Izvor: portalanalitika.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Robert Prosinečki objavio je spisak igrača za prijateljske mečeve koje će naša selekcija u junu odigrati sa Belgijom i Gruzijom.