Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pala Njemačka, Crna Gora korak bliže EP

5271097_111_ls
FIBA
  • Autor onogost.me
  • 27.11.2020. u 21:47

Muška košarkaška reprezentacija Crne Gore večeras je u Pou savladala Njemačku 80:74 u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine. 

Nakon dobrog otvaranja susreta i vođstva u početnim minutima meča naša selekcija ušla je u fazu susreta tokom koje nije bilo jasne ideje u napadu sto su Njemci iskoristili da povedu i sedam poena razlike, ali su naši do poluvremena uspjeli da smanje na svega poen razlike.

U nastavku susreta crnogorska selekcija je igrala veoma mudro, uspijevala da dođe i do osam poena prednosti, a veliki doprinosi i sigurnost pod oba koša dao je Zoran Nikolić.

Predvođena večeras sjajnim Kobsom (22) i Ivanovićem (18) Crna Gora je do kraja uspjela da sačuva prednost i upiše važnu pobjedu na putu ka EP.

Naredni susret igramo u nedjelju protiv selekcije Velike Britanije i biće to možda i meč lopta za odlazak na EP.

Crnogorska selekcija u prva dva kola kvalifikacija ostvarila je polovičan učinak – pobijedila je Veliku Britaniju 81:74 i izgubila od Francuske 85:66. U drugom meču naše grupe, Francuska je lako pobijedila Veliku Britaniju 79:56.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.