Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pobjeda Mađarske, “ajkule” igraju za bronzu

crnagora180120
Aleksandra Krupanič
  • Autor onogost.me
  • 24.01.2020. u 19:09

Najbolji crnogorski vaterpolisti poraženi su večeras od Mađarske 10:8 u polufinalu Evropskog prvenstva u Budimpešti. 

Momci Vladmira Gojkovića su dobro počeli susret, ali je domaći tim bio bolji rival, a prevagu je napravio tokom trećeg dijela i zasluženo ostvario plasman u finale.

Nakon serije promašaja i dobre igre u odbrani oba tima, prvi do gola stižu naši vaterpolisti, koji koriste igrača više, a precizan je bio Drašković. Nedugo zatim i Radović je bio precizan, da bi konačnih 2:1 u prvoj četvrtini postavio Pol.

Na samom početku drugog dijela igre domaći tim stiže do izjednačenja, a Crna Gora preko Đura Radovića stiže ponovo do prednosti, da bi Mađari odmah uzvratili, a za 3:3 je pogodio Erdelji. Do odlaska na odmor Mađaeska stiže i do prve prednosti na meču, pa se na odmor odlazi sa rezultatom 4:3.

U nastavku naši nastavljaju sa borbom, a novo poravnanje donosi Marko Petković. Ipak, rival “ajkula” u nastavku stiže do dva nova gola, Stefan Pješivac potom smanjuje na jedan gol zaostatka, da bi Varga sa peterca, a zatim i Zalanki sa distance pogodili za rekordnih tri razlike, a u posljednju dionicu se ušlo sa rezultatom 8:6.

Posljednji dio igre donio je po dva gola na obje strane pa su naši vaterpolisti morali da se pomire sa porazom.

Crna Gora će u nedjelju u utakmici za bronzu igrati protiv Hrvatske.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.
Prva šansa da se približe četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama je prohujala pored rukometašica Crne Gore, jer su bile potpuno nemoćne pred Njemicama, koje su slavile 28:24 i poslije 16 godina se vratile na najveću smotru.