Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pobjeda protiv Moldavije, šansa za plasman na EP još postoji

fatos
  • Autor onogost.me
  • 08.09.2015. u 21:43

Tračak nade i dalje postoji za fudbalere  Crne Gore da se mogu naći u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Sokoli su hrabrom igrom uspjeli da savladaju domaću reprezentacijui i dva kola prije kraja kvalifikacija zaostaju tri boda iza drugoplasirane Rusije, odnosno svega jedan bod iza trećeplasirane Švedske. Iako je I Rusiji i Švedskoj raspored u poslednje dvije utakmice dosta lakši nego Crnoj Gori, nije sve izgubljeno za izabranike selektora Brnovića.

Bez kapitena Vučinića, koji zbog povrede nije mogao da nastupi večeras, Crna Gora je golovima Savića u 9. minutu i Bećiraja u 65. ostvarila treću pobjedu u kvalifikacijama. Već na samom početku susreta je probijen bedem domaćih fudbalera, što je dalo veliku prednost Crnoj Gori.  Potom ekipa Moldavije preuzima inicijativu, i stvara nekolike izgledne šanse pred golom Poleksića koje nije uspjela realizovati, i na odmor se odlazi sa rezultatom 0:1. Početkom drugog poluvremena odličan prodor Bećiraja, koji uspješno realizuje priliku i dovodi goste u vođstvo od 2:0. U 69. minutu u igru ulazi Staniša Mandić umjesto Marušića i bilježi svoj prvi nastup u crveno-žutom dresu.

Naredna dva susreta, koji su ujedno i poslednji u grupi, Crna Gora igra protiv Austrije (09. oktobar) u Podgorici i u gostima protiv Rusije ( 12. oktobar)

Rezultati ostala dva meča u grupi G koji su odigrani večeras : Švedska – Austrija 1:4 i Lihtenštajn – Rusija 0:7.  

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.