Autor: onogost.me
Foto: DžK Akademik
08:14
21.8.2019.

Prnjavor: Džudistima Akademika 15 medalja

Na devetom po redu, međunarodnom džudo kupu “Mala Evropa”, koji je održan proteklog vikenda u Prnjavoru, najmlađi džudisti Akademika, predvođeni trenerima Marinkom Đurđevcem i Predragom Stanjevićem, osvojili su ukupno 15 medalja.


U konkurenciji od oko 350 takmičara iz 34 kluba iz ukupno sedam zemalja, članovima Akademika pripalo je deset zlatnih,tri srebrne i dvije bronzane medalje.

Takmičari nikšićkog kluba osvojili su i pehar za najbolju ekipu u konkurenciji mlađih poletaraca kao i za najbolju ekipu u konkurenciji poletaraca dok su u generalnom plasmanu zauzeli drugo mjesto.

Dvije zlatne medalje osvojio je Barović Milan u konkurenciji poletaraca i mlađih pionira, dok je po jedno najsjajnije odličje pripalo poletarkama Guzini Vanji i Petrušić Miji, mlađoj pionirki Simić Mariji, mlađim poletarcima Kruščić Draganu i Čvorović Petru, poletarcima Kilibardi Đorđu i Radoičić Luki, kao i starijem pioniru Milović Matiji.

Srebrne medalje su osvojili mlađa pionirka Guzina Vanja, poletarac Kruščić Dragan i mlađi poletarac Kilibarda Đorđe, dok su se bronzama okitili mlađa pionirka Guzina Nađa i poletarac Barović Radovan.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:12
  20.2.2020.

  Fudbaleri Crne Gore nalaze se na 64. mjestu najnovije rang liste koju objavljuje Svjetska fudbalska federacija (FIFA).

 • 13:37
  20.2.2020.

  Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je danas mlade karate reprezentativce i rukovodstvo Karate saveza povodom osvojenih medalja na nedavno održanom Evropskom prvenstvu za juniore, kadete i mlađe seniore u Budimpešti.

 • 08:48
  20.2.2020.

  Kadetska reprezentacija osvojila je drugo mjesto u grupi sa pet pobjeda i samo jednim porazom na 17. Mediteranskom prvenstvu koje se održava u Atini.

 • 19:45
  19.2.2020.

  Rukometašice Crne Gore i Norveške sastaće se 20. marta u 19.30h u SC “Morača” prvog dana kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre.