Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Prva pobjeda juniora na SP: Mađari savladani u Podgorici

ajkulice_bazen1
wpolo.me
  • Autor onogost.me
  • 28.08.2016. u 11:31

Crnogorska juniorska reprezentacija pobijedila je Mađarsku 16:14 u drugom kolu Svjetskog vaterolo prvenstva u Podgorici.

Izabranici Veljka Uskokovića odigrali su još jedan meč rneizvjestan meč koji je riješen u završnici, ali za razliku od meča sa Italijanima, stigli su do trijumfa. 

Naši su dobro otvorili meč. Dobili su prvu četvrtinu 4:2, a tu prednost su sačuvali do odmora, 6:4.

Djelovalo je kao da će pred prepunim tribinama na bazenu u Podgorici, naši do pobjede stići lako jer smo pogotkom Radovića u posljednjem minutu treće četvrtine stigli do 13:8, međutim Mađari se nijesu složili. Serijom od 4:1 stigli su na samo gol zaostatka 14:13. Tada su naši vezali dva gola, Mijušković i Radović predivnom parabolom vratili su ugodnih plus tri na dva ipo minuta prije kraja i osigurali trijumf.

Četiri gola za naše dao je kapiten Ukropina, tri puta upisao se Saveljić, po dva Ćetković, Mijušković i Radović, a u strijelce su se upisali još Franeta, Dragović i Banićević. Tešanović je sakupio sjajnih 12 odbrana.

Na drugoj strani pet golova Fekete, četiri je dodao Nađ. 

U drugom meču naše grupe Italija je lako pobijedila Brazil 18:9.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.