Autor: onogost.me
Foto: FIBA
10:36
5.7.2020.

Selektor potvrdio: Dva reprezentativca Crne Gore imaju koronavirus

Pripreme potencijalnih reprezentativaca Crne Gore, koje su se održavale od 22. juna u Tivtu, prekinute su jer je utvrđeno da su dva igrača pozitivna na koronavirus.


Oni su prije nekoliko dana napustili Tivat, dok su ostali reprezentativci i stručni štab u samoizolaciji čekajući rezultate testova.

“Tačno je da su dva reprezentativca pozitivna na koronavirus, dok su ostali igrači i stručni štab testirani. Radi se ukupno o 30-ak ljudi, koji čekaju rezultate testiranja. Do tada se pridržavamo svih predviđenih mjera samoizolacije”, rekao je selektor Crne Gore Boško Radović.

Košarkaški savez Crne Gore je zbog nastale situacije ovog ljeta organizovao pripreme za sve reprezentativne uzraste. Međutim, kada su na red došli mladi i potencijalni A reprezentativci, korona je pokvarila planove.

Zbog opasnosti od zaraze koronavirusom prekinute su i pripreme ženske reprezentacije za nastavak kvalifikacija za Evrobasket, kojima je domaćin bilo Bijelo Polje. I crvene su se okupile 22. juna, ali zbog trenutne situacije nisu mogle da odrade sve što je planirano.

Košarkaški savez Crne Gore najavio je da će se oglasiti saopštenjem pošto stignu testovi svih igrača i stručnih štabova. Podsjetimo, KSCG je od 11. juna u Kolašinu organizovao pripreme juniora i pionira, a kadeta i kadetkinja u Tivtu, i ali je tada sve proteklo bez problema.

 

Izvor: Dan

Ostale vijesti iz kategorije