Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Sokoli” izgubili u Zenici

  • Autor onogost.me
  • 23.09.2022. u 22:43
Fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Bosne i Hercegovine 1:0 u utakmici petog Lige nacije - lige B. Jedini strijelac na meču u Zenici bio je Demirović, koji je postigao pogodat u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Imala je domaća selekcija većim dijelom prvog poluvremena terensku inicijativu. “Zmajevi” su nekoliko puta i zaprijetili. Najopasniji je bio Džeko, koji je uglavnom upućivao udarce sa distance. Sa druge strane, reprezentacija Crne Gore je upisala pokušaj preko Osmajića.

Bosna i Hercegovina umalo nije povela u 32. minutu. Gol Demirovića je nakon intervencije iz var sobe poništen, zbog minimalnog ofsajda.

Demirović je ipak pogodio za vođstvo domaće selekcije krajem prvog dijela. Nakon centaršuta sa desne strane, Džeko je zakačio loptu glavom, proslijedio do Demirovića, koji je pobjegao odbrani i preciznim šutom matirao Mijatovića.Domaćin je nastavio da pritiska početkom nastavka, da bi “sokoli” sredinom drugog poluvremena uspostavili ravnotežu. Jovetić je visoko preko gola šutirao u 65. minutu. Četiri minuta kasnije, opet je Jovetić pokušao iz slobodnog udarca, ali je Šehić, golman protivničke reprezentacije kontrolisao situaciju. Demirović je opet bio opasan po gol Mijatovića, ali je loptu nakon njegovog udarca uhvatio golman “sokola”.

Najbolju priliku Crna Gora je imala u 78. minutu. Hakšabanović je odlično uputio centaršut sa lijeve strane, a Đurđević je neometan iz neposredne blizine promašio gol. Uzvratila je Bosna i Hercegovina već u narednom napadu, ali je Mijatović dobro reagovao. Crna Gora je pokušala da izjednači, ali do kraja susreta nije bilo ozbiljnijih prilika pred golom Šehića.

Trijumfom je selekcija Bosne i Hercegovine obezbijedila prvo mjesto u grupi i plasman u ligu A Lige nacija. Crna Gora je druga na tabeli i u poslednjem kolu grupe će igrati protiv Finske u Podgorici.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Osnovni sud u Podgorici utvrdio je da prekid rada prosvjetnih radnika u februaru nije organizovan u skladu sa odredbama Zakona o štrajku, što ga, kako je saopšteno iz tog suda, čini nezakonitim.