Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Tanjevićevi izabranici ubjedljivi na startu kvalifikacija

14182225_10207079884931179_1236659239_n
cdm
  • Autor onogost.me
  • 31.08.2016. u 20:40

Košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je večeras reprezentaciju Slovačke rezultatom 97:65 (22:13, 28:15, 27:16, 20:21)  u prvom kvalifikacionom meču za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Već od samog starta meča bilo je jasno da je kvalitet na strani Tanjevićeve ekipe, koja je već u prvoj četvrtini napravili razliku od devet poena.

U drugoj četvrtini još ubjedljivija igra domaćih košarkaša koji sredinom drugog dijela prave seriju 10:0 pa na odmor odlaze sa 22 poena razlike.

U trećoj četvrtini publika u Sportskom centru “Morača“ uživala je u egzibicionoj igri naših košarkaša, kada su se još više razigrali Dubljević i drugovi, koji upisuju nove trojke i maestralna zakucavanja.

Kako je meč odmicao prednost je rasla, da bi 10 minuta prije kraja iznosila nedostižnih 35 poena razlike. Selektor Tanjević je dao priliku gotovo svim igračima, koji su rutinski priveli posao kraju u večerašnjem meču, i pokazali da imamo velike izglede da se nađemo u društvu najboljih selekcija na starom kontinentu. 

U grupi sa Crnom Gorom su pored Slovačke još i reprezentacije Gruzije i Albanije.

Podršku košarkašima u večerašnjem meču pružili su i najbolji fudbaleri Crne Gore koji se pripremaju za kvalifikacioni meč protiv Rumunije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.