Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Testirani crnogorski vaterpolisti

tumber
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 29.05.2020. u 17:12

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore realizovali su mjerenje seniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore. Testirano je 20 najboljih igrača koje je okupio selektor Vladimir Gojković sa pomoćnicima.

 

Iz te univerzitetske jedinice saopšteno je da su mjerenja realizovana sa najsavremenijom opremom za detekciju potkožnog masnog tkiva, mišićnog tkiva, hidriranosti organizma i metabolizma koji se odnosi na količinu proteina i minerala u tijelu kao i bazalni metabolizam i kompletnu segmentnu analizu tijela.

Prof. Duško Bjelica, koji je mjerenja realizovao sa prof. Stevom Popovićem i saradnicima dr Jovanom Gardaševićem i dr Ivanom Vasiljevićem, kao i inženjerom IT Miodragom Zarubicom, zahvalio se stručnom štabu i selektoru vaterpolo reprezentacije Vladimiru Gojkoviću na ukazanom povjerenju i naglasio da mjerenja inovativnom bioelektričnom impedansom predstavlja esencijalne parametre svakog trenažnog ciklusa zbog racionalnijeg i efikasnijeg razvoja energetskih kapaciteta.

“Antropometrijska mjerenja naših reprezentativaca su realizovana i pred sam odlazak na Evropsko prvenstvo u Budimpešti”, naveo je profesor Bjelica.

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG sa selektorom Gojkovićem dogovorili su novo testinje nakon sprovedenog trenažnog procesa.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Selektor ženske U20 odbojkaške reprezentacije Crne Gore, Mladen Miladinović, odredio je spisak igračica za pripreme pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojima će selekcija igračica rođenih 2005. i kasnije igrati u grupi D drugog kruga kvalifikacija, u Litvaniji, sa domaćinom i selekcijama Slovenije i Češke.
Golbal reprezentacija Crne Gore učestvuje od 14. do 17. marta uučestvuje marta na ,,VANDA Kupu nacija", koji se tradicionalno održava u Berlinu.