Autor: onogost.me
Foto: FSCG
08:42
3.12.2019.

Treća pobjeda "lavica" na Svjetskom prvenstvu

Najbolje crnogorske rukometašice savladale su Mađarsku 25:24 u trećoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Japanu.


Utakmicu sa Mađaricama je obilježila sjajna igra u odbrani. To je najviše uticalo da izabranice Pera Johansona dođu do trećeg trijumfa koji ih je doveo na prag druge runde.

Početak meča obilježila je oprezna igra pa je nakon četiri minuta rezultat bio 1:1. Nakon toga su Mađarice preuzele inicijativu i vodile dobar dio prvog poluvremena, ali su naše rukometašice uspjele do odlaska na odmor da preokrenu i u drugi dio uđu sa rezultatom 13:12.

Nakon pet minuta igre u drugom poluvremenu uspijevamo da dođemo i do dva gola prednosti, a nakon sjajne igre u odbrani u 40. minutu dolazimo i do tri gola viška (17:14).

Mađarska nakon toga uzima tajm-aut, što daje i rezultat pa serijom 4:0 dolaze do preokreta. Crna Gora odgovara serijom 2:0, a onda se do kraja meča vodila velika borba iz koje su "lavice" izašle kao pobjednici i slavile sa jednim golom prednosti, a prelomni trenutak je bio na 90 sekundi prije kraja kada je precizna bila Katarina Bulatović.

Najefikasnija u našem timu bila je Jovanka Radičević sa osam golova, sedam je postigla Milena Raičević, dok je Đurđina Jauković mrežu Mađarske pogađala četiri puta.

Crna Gora sjutra od 7h igra protiv Rumunije.

Ostale vijesti iz kategorije