Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vukčević: Vjerovali smo u naš kvalitet

muska-juniorska-odbojkaska-reprezentacija-crne-gore-juniori-odbojkasi-balkansko-prvenstvo-tirana-prvaci-11
OSCG
  • Autor onogost.me
  • 30.06.2019. u 11:09

Muška juniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore napravila je veliki podvig i osvojila zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu u Tirani.

Izabranici selektora Zorana Vukčevića su iza sebe ostavili selekcije Srbije, Grčke, Rumunije, Albanije… Ovo je druga titula prvaka Balkana u muškoj juniorskoj konkurenciji, nakon generacije 89’ koja je 2009.godine u Danilovgradu osvojila zlato.

Odbojkaški savez Crne Gore veoma je ponosan na rezultat koji su napravili naši juniori, posebno imajući u vidu činjenicu da se ovaj rezultat nadovezao na uspjeh muške seniorske reprezentacije, koja će ove godine po prvi put učestvovati na Evropskom prvenstvu. Titula prvaka Balkana u juniorskoj selekciji potvrdila je da muška odbojka u Crnoj Gori ima potencijal i da će kroz uspjeh juniora i nastup seniora na EP i muška odbojkaška baza u  Crnoj Gori biti još veća.

Zoran Vukčević predvodio je ovu selekciju četiri godine i vjerovao je u kvalitet generacije koju je selektirao.

“Radeći dugo u muškoj odbojci imao sam pravu sliku i uvid u sve probleme koje prate ovaj sport u našoj zemlji. Prije svega masovnost u muškoj odbojci a samim tim i kvalitet. U dogovoru sa Savezom selektirao sam prije četiri godine selekciju, ‘99.godište i mlađe i prepoznajući potencijal kod te djece ušli smo u jedan dug proces sa ciljem da se iz ove ekipe izvuče što više igrača koji mogu stići do seniorske selekcije. Olakšavajuća okolnost u radu sa ovom selekcijom je i ta što su većina igrača članovi OK Budućnosti i sistem rada se nije razlikovao u klubu i reprezentaciji. Naravno ogroman doprinos su dali i igrači iz drugih ekipa, jer su se brzo prilagođavali obavezama koje sam tražio od njih. Prije svega najveća obaveza je bila da igranjem za nacionalnu selekciju uvijek daju 100% svojih mogućnosti. Da je selekcija dobro napravljena vidjelo se poslije prvih okupljanja, jer je vladala dobra atmosfera u ekipi i bili su prava grupa. I prije ovog takmičenja ova selekcije je pružala dobre partije, pogotovo u kadetskom uzrastu, ali je uvijek malo nedostajalo da se umiješamo u borbu za neku od medalja. Vjerujući u kvalitet koji posjedujemo dočekali smo da nam se sav trud i želja koju smo ulagali dođu na naplatu. Od početka priprema imali smo jasan cilj i uz male probleme, koje smo u hodu rješavali, uz podršku Saveza, došli do rezultata koji smo priželjkivali. Pojedinačno nikog od igrača ne bih izdvajao, jer ponavljam bili su prava ekipa. Sigurno im nije bilo lako u prethodnom periodu raditi sa mnom, jer sam uvijek tražio maksimum i nadam se da su shvatili da jedino tako mogu doći do zacrtanog cilja, a on treba uvijek da bude visok. Takođe sam siguran da će nekolicina iz ove selekcije imati lijepe karijere. Veliko hvala Odbojkaškom savezu Crne Gore što mi je pomogao u ovom projektu od četiri godine, a posebno hvala mom saradniku Balši Raduloviću i tim menadžeru Milošu Jovanoviću. Nadam se iskreno da će nam ova godina donijeti još dobrih rezultata što će privući i veći broj dječaka da se bave odbojkom”, izjavio je selektor juniora Zoran Vukčević.

 

izvor: reprezentacija.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Crna Gora je i u revanšu braža izgubila od Italije (34:32), čime je kompletirala loš nastup i zasluženo je ostala bez plasmana na Svjetsko prvenstvo.
Rukometaši Italije iznenadili su reklo bi se i sami sebe i potpuno zasluženo nadigrali Crnu Goru u Konversanu 32:26 u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo.