Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
16:54
29.12.2018.

Branko Dumnić osvojio Super Kup Italije

Naš sugrađanin i rukometni trener Branko Dumnić postigao je novi uspjeh na „čizmi“ sa svojim Presanom, sa kojim je osvojio Super Kup Italije.


Ovo je za njegov tim prvi put u istoriji da se domogne ovog trofeja, a u meču odluke savladan je šampion Italije Akva i Sapone sa 24:22.

„Ovo je veoma veliki uspjeh za moj klub koji je nakon osvajanja Kupa uspio da se domogne i trofeja u Super Kupu Italije prvi put u svojoj istoriji. Imali smo jednu veoma tešku i neizvjesnu utakmicu protiv prvaka Italije što je i bilo za očekivati. Meč smo počeli loše i gubili smo 7:2, ali smo nakon velike borbe uspjeli da preokrenemo i na kraju i slavimo. Iako je meč bio na neutralnom terenu, praktično smo igrali u gostima jer se igralo u sali koja se nalazi u gradu iz kojeg je i prvak države“, kazao je za naš portal Branko Dumnić.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:37
  13.1.2019.

  U izboru za najbolje rukometaše i rukometne radnike, a gdje u glasanju učestvuju igrači i treneri, za najboljeg šefa stručnog štaba u Italiji za 2018. godinu izabran je Nikšićanin Branko Dumnić.

 • 08:30
  11.1.2019.

  Jedini trofej koji je neki nikšićki klub osvojio, pehar Kupa 2008. godine koji je pripao Sutjesci, osvojen je pod njegovim vođstvom,a sada već šest godina sa velikim uspjehom obavlja trenerski posao u Italiji, gdje je u godini za nama osvojio Kup i Super Kup, čime je svom klubu donio najveći uspjeh u istoriji. Branko Dumnić jedan je od najuspješnijih rukometnih radnika iz našeg grada, i neko ko je u potpunosti svoj život posvetio ovom sportu.

 • 11:05
  28.12.2018.

  Četiri godine se najbolji studentski rukomet igrao na Ekonomskom fakultetu, ali je došao kraj i toj dominaciji.

 • 08:43
  28.12.2018.

  Epitet najbolje rukometašice Nikšića u izboru Sekretarijata za sport, kulturu i mlade Opštine Nikšić, pripao je najboljoj igračici Levalee 2010, Nadi Ćorović.