Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Branko Vujović novi biser svjetskog rukometa

bane
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 01.09.2015. u 16:41

Sa nikšićkog betona pred 15,000 gledalaca. A tek mu je 17 godina. Branko Vujović, jedan je od najvećih bisera svjetskog rukometa. 

Mladi Nikšićanin ovih dana u poljskom rukometnom klubu Vive Taouron Kielce sanja svoj dječački san – da igra na velikoj sceni. A može li početak biti ljepši nego igrati u timu koji je prošle godine bio treći u Ligi Šampiona i kojeg vodi legendarni Talant Dušebajev.

Skromni mladić iz našeg grada priča za portal onogost.me kako protiču prvi mjeseci treniranja na vrhunskom nivou.

„Vive Tauron Kielce je veoma organizovan tim sa vrhunskim uslovima. Publika je sjajna. Ovamo ljudi kao da žive za rukomet. Medju navijačima se mogu vidjeti sve generacije, čak i one najstarije. Svaka utakmica je novi spektakl i prava su podrška igračima, to su atmosfere za pamćenje. Trema je prisutna, što je i normalno kada nastupate za takav tim i pred takvom publikom, ali kada se izadje na teren ta trema nestaje“, samouvjeren je Branko, koji je potpisao petogodišnji ugovor za Kielce.

 

 

Najmlađi je u timu. Ali svi ga već posmatraju kao sebi ravnog. On to uzvraća na sjajan način i maksimlano koristi minutažu koju mu  Dušebajev pruža tokom pripremnog perioda. U dva meča protiv Zaporožja postigao je tri gola, zabilježio tri asistencije i dva puta je iznudio sedmerac, dok je protiv PSG-a postigao gol i zabilježio dvije asistencije. Ipak, čvrsto stoji na zemlji i kako kaže, polako se adaptira na novu sredinu koja je prava mala kolonija igrača sa ovih prostora.

„Svaki početak je težak i potreban je odredjeni period adaptacije, ali u svemu tome mi je veliko olakšanje što su me moji saigrači dobro prihvatili. U ovom timu se nalaze reprezentativci Hrvatske i Slovenije: Čupić, Buntić, Štrlek, Šego i Zorman“, kaže Branko.

Da ima dobar odnos sa ex YU igračima vidi se i u videu ispod, gdje reprezentativac Hrvatske, Denis Buntić, u kameru govori kako je Branko postigao svoj prvi gol pred 15,000 gledalaca.

 

 

Ima još jednu želju. Da se nađe na pripremama seniorske reprezentacije, a onda i na samom prvenstvu  Evrope koje se od 15. do 31. januara 2016. održava tamo gdje se već odomaćio. U Poljskoj. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.
Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.