Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
14:37
13.1.2019.

Dumnić trener godine u Italiji

U izboru za najbolje rukometaše i rukometne radnike, a gdje u glasanju učestvuju igrači i treneri, za najboljeg šefa stručnog štaba u Italiji za 2018. godinu izabran je Nikšićanin Branko Dumnić.


Dumnić je sa svojim Presanom u prethodnoj godini postigao najveći uspjeh u istoriji kluba osvojivši Kup Italije, a krajem godine i Super kup.

“Svakako da je zadovoljstvo da ponovo dobijem ovu nagradu koja dolazi od igrača I kolega, jer su oni učestvovali u glasanju. Ona je priznanje za rezultate postignute u godini za nama, kada smo osvojili Kup, a u prvenstvu bili treći na kraju sezone. I jesenas smo nastavili u istom ritmu kada smo osvojili Super kup čime smo potvrdili da se u klubu radi na pravi način”, kazao je Dumnić za naš portal nakon proglašenja za najboljeg trenera u Italiji.

Dumnić je, podsjetimo, sa Sutjeskom 2008. godine osvojio jedini trofej za neki nikšićki klub u seniorskoj konkurenciji, kada su “plavi” bili osvajači Kupa Crne Gore, a u Italiji je u prethodnim godinama ređao uspjehe i sa mlađim kategorijama.

Ostale vijesti iz kategorije