Đurđevac: Cilj nam je da pravimo ekipu koja će ponoviti uspjehe iz prethodnih sezona

levalea_2021_5
Privatna arhiva

Ženski rukomet u Nikšiću već godinama pokazuje da ima perspektivu. Tri prvoligaška kluba, veliki broj mladih igračica koje širom Evrope grade uspješne karijere samo su neki od dokaza da djevojke u gradu pod Trebjesom znaju da igraju ovaj sport. 

Ipak, prethodnih godina, možda i najuspješnija rukometna priča u našem gradu, dolazi iz ŽRK Levalea. Prethodna sezona bila je možda i najbolja u istoriji kluba.

„Kanarinke“ su igrale finale Kupa, stigle su da doguraju do finala doigravanja za titulu prvaka države protiv neprikosnovene Budućnosti. Svi rezultati postignuti su bez poraza. U novu sezonu tim je ušao znatno izmijenjen, a kako Dragan Đurđevac trener u klubu kaže, veliki broj igračica je napustio Levaleu u ljetnjem prelaznom roku. Međutim, to nije zaustavilo podmlađeni sastav da bilježi dobre rezultate.

„Pet igračica je napustilo ekipu, pa smo od podmlatka iz našeg pogona sastavili novi tim. Polusezonu smo odigrali na zadovoljavajućem nivou, ali još prostora ima za napredak. Cilj nam je da polako pravimo ekipu koja će moći da ponovi uspjehe iz prethodnih seozona, a to je da budemo u vrhu crnogorskog rukometa“, ističe Đurđevac za Onogošt.

Đurđevac napominje da je potrebno dosta strpljenja kod igračica, ali i kod trenera, kako bi rezultat na kraju stigao. Trener „kanarinki“ ponosan je i na igračice Žanu Bulatović i Andrijanu Šutović.

„Žana je proglašena za najbolju rukometašicu u gradu, dok je Andrijana dobila priznanje da je najbolja juniorka u Nikšiću. Sve to nam govori da dobro radimo, ali i da su djevojke na pravom putu“, kaže Đurđevac.

Prvi tim „kanarinki“ u elitnom rangu zauzima trenutno treću poziciju na tabeli.

Pored prvog tima, koji se takmiči u elitnom takmičenju domaćeg šampionata, drugi tim Levalee nastupa u Drugoj ligi i zauzima peto mjesto na tabeli.

„U drugom timu nastupaju igračice 2006. godište i mlađe. Fokusirali smo se na naš podmladak, a u Drugoj ligi imaju dovoljan broj kvalitetnih mečeva, uz pomoć kojih će napredovati igrački. U tom takmičenju dosta ekipa je sastavljeno od starijih igračica u odnosu na naše, pa nam je prioritet bio da naše igračice steknu što više iskustva kroz takmičarske mečeve. Moram reći da smo kolega Jocović i ja dosta prijatno iznenađeni igrom i napretkom tih djevojaka u ovoj polusezoni i mišljenja smo da sa tim napravili pravu stvar“, dodaje Đurđevac.

Stručni štab Levalee vjeruje da će u narednoj sezoni upravo sa mlađim igračicama i drugog tima popuniti ekipu koja se takmiči u Prvoj ligi.
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nikšićanka Katarina Šutović, veliki talenat crnogorskog rukometa, od ove sezone nastupa za Rudar, filijalu Budućnost Bemaxa.