Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Gradski derbi pripao Levalei, Trebjesa poklekla u duelu sa drugim timom Budućnosti

levalea_mnerukomet
Facebook Rk Levalea
  • Autor onogost.me
  • 31.03.2021. u 19:27

U okviru 12. kola Prve rukometne lige za žene Levalea je ubjedljivo savladala Nikšić 40:32, dok je Trebjesa poražena na domaćem terenu od Budućnosti 2 rezultatom 16:28. 

“Kanarinke” su od starta nametnule ritam u gradskom derbiju, stekle sigurnu prednost, te na poluvrijeme otišli sa plus pet. Do kraja meča prednost je povećana na osam golova razlike, a Levalea je zabilježila 12. trijumf u domaćem šampionatu i ostala na vrhu tabele. Sa druge strane Nikšić je doživio i deseti poraz, te zauzima poslednje mjesto na tabeli. Najefikasnija igračica u redovima pobjedničke ekipe bila je Lucija Đukić sa sedam postignutih golova, dok su po pet upisale Snežana Ćorović, Elena Tomić i Sanja Đikanović. U timu Nikšića dominirale su Danila Radonjić sa devet i Milica Laketić sa osam pogodaka.

Trebjesa je pružila slab otpor protiv drugog tima Budućnosti, te ubjedljiv poraz na kraju susreta ne čudi. Samo pet golova “medvjedice” su postigle u prvom poluvremenu, u drugom bolje zaigrale, ali nedovoljno da priđu protivniku. Na kraju 16:28 za Podgoričanke. Najefikasnija na susretu bila je Sara Gugač iz Budućnosti 2 sa pet datih golova. U redovima Trebjese Sara Burić postigla je četiri gola. Trebjesa je ostala na pet trijumfa u šampionatu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.
Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.