Internacionalni turnir rukometašica opravdao očekivanja: “Most” u sportskom, društvenom i kulturnom pogledu

61637317_439369753293002_908631332542742528_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 28.05.2019. u 06:30

Internacionalni turnir rukometašica, šesti po redu, prema ocjeni organizatora opravdao je očekivanja, pa su Rukometni klub Levalea i grad Nikšić još jednom dokazali da su izuzetni domaćini.

Jedan od organizatora turnira, Aleksandar Vulanović, kazao nam je da je sve proteklo u najboljem redu i da sa velikim zadovoljstvom mogu da istaknu da je i ovogodišnje okupljanje najboljih ekipa u regionu proteklo uspješno.

“Zadovoljstvo je bilo ugostiti više od 200 djevojaka iz šest država i njihove trenere, te službena lica iz zemlje i inostranstva. Organizacija je protekla u najboljem redu i tek sada sa sigurnošću možemo potvrditi da je turnir, kao i prethodnih pet, bio uspješan. Prije svega, u “zdravstvenom biltenu” svih ekipa, jer nije bilo težih povreda, iako su sve ekipe igrale izuzetno požrtvovano. Dalje, prikazana igra je bila na više nego visokom nivou i sigurno nijedna od država učesnica, a i sami klubovi učesnici ne treba da brinu za budućnost rukometa”, istakao je Vulanović.

Samom manifestacijom bili su zadovoljni i gosti, kojima nije prvi put da igraju na ovom turniru i svake godine mu se rado vraćaju.

“Što se tiče utisaka gostiju, ono što smo mogli zaključiti iz medija koji su pratili turnir i kojima se ovim putem zahvaljujemo, je da su više nego pozitivni i iz godine u godinu se potvrđuje da grad Nikšić i Nikšićani daju sve veći pečat turniru. Gotovo sve ekipe su u prethodnih nekoliko dana uživale u Nikšiću, veći broj njih je i obišao znamenitosti grada, onoliko koliko su im sportske obaveze dozvolile, i sigurno da ovaj turnir predstavlja “most” kako u sportskom, tako i u društvenom, kulturnom pogledu između grada domaćina, Crne Gore i država učesnica, a to su Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija i Srbija”, navodi Vulanović.

Organizatori navode da je u planu da se u budućnosti proširi spisak učesnika, odnosno da se pozovu ekipe iz nekih drugih država Evrope.

“Što se tiče planova, iz godine u godinu se trudimo da kvalitet turnira bude još bolji i potrudićemo se da naredne godine Nikšić ugostimo barem jednu ili dvije ekipe iz centralno-evropskih država ili Skandinavije. Turnir će u naredne dvije godine biti pripremljen za djevojke rođene 2004. godine i mlađe, a u tom starosnom uzrastu se, već sada, igra odličan rukomet u čitavoj Evropi”, kazao je Vulanović u razgovoru za naš portal.

Ekipa domaćina imala je zapažen rezultat na turniru. “Kanarinke” su u grupnoj fazi ostvarile maksimalan učinak i ostvarile plasman u polufinale, a na kraju su osvojile četvrtu poziciju, dok je pehar namijenjen pobjedniku pripao ekipi Sesvete, koja je i prošle godine bila najbolja na turniru.

“Treba imati u vidu da smo uz par ekipa imali nastup sa godištem od 2002. do 2004. Znali smo da će nam problem praviti mali broj zajedničkih treninga dvije generacije, ali bili smo maksimalno motivisani da se prikažemo u najboljem mogućem izdanju. Grupnu fazu smo zavrsili bez poraza, sa malim oscilacijama u igri, ali iz utakmice u utakmicu bili sve jači i bolji. Sam prolaz u polufinale za nas je bio veliki uspjeh, vodeći računa da smo na turniru imali kvalitetne ekipe, od čega dvije reprezentacije. Mečeve za medalju smo izgubili od trenutno boljih ekipa, čak mogu naglasiti da smo utakmicu za treće mjesto morali bolje, jače i pametnije odigrati, ali želim da čestitam mojim igračicama na svemu što su pružile u ova tri dana turnira i smatram da RK Levalea ne mora da brine za budućnost. Sa ovim načinom rada, igre i zalaganja djeca imaju perspektivu i budućnost što smo pokazali svim ekipama iz regiona”, istakao je za naš portal, trener “kanarinki” Dragan Đurđevac.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Selektorka ženske kadetske reprezentacije Crne Gore, Tatjana Jeraminok, objavila je spisak od 18 igračica za minipripreme za Evropsko prvenstvo u Podgorici. Na spisku od 18 potencijalnih reprezentativki našlo se i šest igračica Levalee i jedna iz redova Trebjese.