Autor: onogost.me
Foto: mnerukomet.me
07:50
16.11.2020.

„Kanarinke“ održale rukometni čas igračicama Budućnosti 2 usred Podgorice

Ekskluzivno pravo da razbija neprikosnovenu rukometnu koncepciju podgoričke Budućnosti i dalje suvereno čuva nikšićka Levalea, kao malo koja crnogorska ekipa.


Pokazale su to popularne „kanarinke“ i juče, u derbiju Prve ženske lige, u kojem su izabranice Dragana Đurđevca deklasirale Budućnost 2, rezultatom 16:23, sastav koji sa klupe vodi Gabrijela Markoč. U drugom timu Budućnosti igraju juniroske reprezentativke Crne Gore, te djevojke koje treniraju sa prvim timom Budućnosti i nastupaju u Ligi šampiona.

Sve to donosilo im je, uz prednost domaćeg terena, epitet favorita protiv, istina, prvoplasiranih Nikšićanki, ali zna se, „boj ne bije svijetlo oružje“...

Koga istaći u redovima “kanarinki” – zapravo sve do jedne. Od sjajne Mine Mandić na golu sa 15 odbrana, preko ljevoruke Katarine Šutović, bisera crnogorskog rukometa, koja zabija golove i protiv mnogo starijih od sebe, do Ćorović, Đukić i Kuzman čije su role od velikog značaja u svakom susretu.

Na pivotu je sinoć bila briljantna Žana Bulatović, a za igračicu susreta proglašena je Elena Tomić, djevojka koja ostavlja srce na terenu, u svakom susretu  – mnogo toga se od nje može naučiti kada su sport i posvećenost kolekitvu u pitanju. Biti najbolji igrač susreta , sa samo dva postignuta pogotka, jasno govori kakav je doprinos dala pobjedi, u oba pravca.

Trener ekipe, Dragan Đurđevac, bio je veoma zadovoljan igrom svojih djevojaka.

 "Svaka čast svim igračicama, ispoštovale su svaki dogovor koji smo postigli pripremajući se za utakmicu. Djevojke su pokazale da zaslužuju moje povjerenje, i smatram da su i večerašnjom partijom pokazale da zaslužuju više povjerenja od rukometnog svijeta naše zemlje", poručio je Đurđevac. 

“Kanarinke” su nakon petog kola prve na tabeli, sa maksimalnim učinkom.

ŽRK BUDUĆNOST II

Racković, Anđušić, Pejović 3, Novović 3, Kadović 1, Gugač 2, Bojanić, Vujisić, Marsenić G.1, Marsenić M, Lopičić, Marsenić A.1, Džaferović 2, Popović 3, Vlahović, Đurović

RK LEVALEA 2010

Mandić M, Mandić I, Ćorović S, Bigović, Ćorović N. 6, Bulatović 4, Tomić 2, Kuzman 3, Đikanović, Marković, Vuković 2, Đukić 3, Đilas, Šutović 3, Vesković, Ćalasan.

Ostale vijesti iz kategorije