Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
08:01
31.7.2020.

“Kanarinke” počele sa radom

Levalea 2010 juče je počela sa radom nakon ljetnje pauze, a bazični dio priprema nikšićka ekipa odradiće kod kuće.


Tokom pripremnog perioda planirano je i odigravanje kontrolnih mečeva.

“Odmorili smo se, krećemo sa radom, moramo da se čuvamo i polako da uđemo u novu priču. Čeka nas Kup 12. septembra, na osnovu toga smo krenuli u nove planove. Pitanje je koliko ćemo moći nešto da uradimo od onoga što smo planirali zbog ukupne situacije. Zbog toga je naš fokus na rad kod kuće, a prednost je što ćemo trenirati na otvorenom. Možda se nešto u ovih 15 dana pomjeri na bolje, pa da planiramo putovanja koja smo već bili dogovorili. Ako se ništa ne promijeni tražićemo varijantu da prijateljske mečeve igramo u Crnoj Gori” kazao je trener Dragan Đurđevac.

Levalea sezonu čeka bez najbolje igračice Nade Ćorović.

“Nada je otišla, pravo vrijeme da proba nešto više u karijeri, a ostale su tu. Priključili smo mlađe i mislim da ćemo igrati zapaženu ulogu i nadomjestiti Nadin odlazak.  Imamo kvalitet i imamo još dosta potencijala. Jer, dok jedna briljira možda se desi da neka druga trpi, a imamo nekoliko njih u ekipi koje mogu da prodišu.Vjerujem da će iz njih izaći kvalitet”, istakao je Đurđevac.

Levalea ima želju da nastupa u Regionalnoj ligi 2.

“Prijavili smo se kao klub, jer imamo finansijsku, organizacionu i igračku snagu za taj nivo takmičenja. Bilo bi nam važno da igramo zbog djece, iskusnijih igračica, prije svega zbog ženskog rukometa, reprezentacije, grada i države”, poručio je trener “kanarinki”.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:07
  13.8.2020.

  Đurđina Jauković mjesec je bila u samoizolaciji jer je dva puta bila pozitivna na korona virus. Izdržala je. Oporavila se, spakovala kofere i prošle sedmice stigla u Brest gdje se priključila francuskoj ekipi.

 • 07:42
  7.8.2020.

  Talentovani rukometaši iz Nikšića i dalje su prinuđeni da se afirmišu u drugim sredinama. Tako će 18-godišnji Vuk Lakićević, koji je ponikao u Čeliku, svoju karijeru nastaviti u Strugi iz Makedonije.

 • 17:53
  30.7.2020.

  Finalni turnir Kupa Crne Gore za muškarce i meč za trofej pobjednika Kupa u ženskoj konkurenciji biće održani 19. i 20. septembra u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru u Podgorici.

 • 07:55
  26.7.2020.

  Nikšićanin Vuksan Zmajević svoju rukometnu karijeru nastavlja u Njemačkoj, gdje će u narednoj sezoni nastupati za HSG Seevetal Ashauzen.