Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

„Kanarinke“ se plasirale u finale Kupa Crne Gore

image-0c1fe0724255476cd8a89995d46759661e46fda06bdb4dd3bb58731cc9c4ea3d-v
RK Levalea 2010
  • Autor onogost.me
  • 11.05.2016. u 20:27

Rukometašice nikšićke „Levalee 2010“ plasirale su se večeras u finale Kupa Crne Gore pobjedom nad ekipom Danilovgrada rezultatom 23:19, čime su na sjajan način zaokružile najuspješniju sezonu od osnivanja kluba. 

„Kanarinke“ su savladale svog najvećeg rivala, i to samo nekoliko dana nakon što su od Danilovgrađanki poražene na svom terenu u okviru Mini lige za prvaka.

Nikšićanke su večeras bile besprekorne u svim segmentima.  Na golu je blistala Sanja Tufegdžić, a i igra u odbrani je bila na visokom nivou budući da su „kanarinke“ u prvom poluvremenu primile svega 7 pogodaka. Sigurna realizacija u kontrama i polukontrama na kraju je omogućila domaćem timu laganu završnicu.

 

 

Još jednu sjajnu partiju pružila je Anžela Stojanović sa 6 postignutih pogodaka, a standardno dobroj Mariji Kaluđerović, koja je postigla 5 pogodaka, pridružila se Nikoleta Žižić sa istim učinkom.

Nakon osvajanja Druge ženske lige, gdje su mlađe „kanarinke“ zablistale u drugom dijelu šampionata i osvojile prvu poziciju, ovim trijumfom seniorke su stavile tačku na odličnu sezonu, u kojoj ostaje još da se odigraju dva meča sa neprikosnovenom Budućnosti, jedan u Mini ligi, i druga u finalu kupa.

Finale je zakazano za 20. maj, u Pljevljima, pošto će u Nikšiću tih dana u toku biti treći internacionalni rukometni turnir „Nikšić 2016“.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.