Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Lakićević navikao na Švajcarsku: Jedva čekam da nastavim gdje sam stao

vuk2
Privatna arhiva
  • Autor Marija Vujovic
  • 02.01.2022. u 00:04

Nakon što je Nikšić prije par godina ostao bez klubova koji su se takmičili u seniorskoj konkurenciji, naši najtalentovaniji rukometaši morali su da se snalaze i da svoj angažman pronalaze u novim sredinama. Jedan od njih je i naš sugrađanin Vuk Lakićević, koga je put prvo odveo u Makedoniju, a nakon sjajnih partija u dresu Struge, karijeru je nastavio u Švajcarskoj.

Iako je mladi Nikšićanin već bio osjetio život van svoje domovine, dolazak u zemlju čokolade i sira bilo je potpuno novo iskustvo. Uslijedio je period adaptacije, kako na novi klub, tako i na novu sredinu.

“Sigurno da je sve ovo novo za mene. Prije svega život se razlikuje mnogo u odnosu na život na Balkanu. Što se rukometa tiče mogu reći da je sve mnogo profesionalnije i podignuto na neki veći nivo, što samim tim zahtijeva i veću odgovornost sa moje strane”, navodi Lakićević u razgovoru za Onogošt.

Tokom prvog dijela sezone klub je imao oscilacija u igri, ali Vuk ističe da ekipa ne odustaje od ciljeva koje je postigla na startu.

“Sezona je duga i ima još mnogo da se igra, startovali smo dobro, nakon toga je uslijedio blagi pad, ali smatram da se to može desiti svakoj ekipi i da smo na dobrom putu da ostavarimo zacrtani cilj, a to je plasman u plej-of, a uz malo sreće i izlazak u Evropu”, optimista je on.

Boravak u novoj sredini je za Lakićevića i izazov i zadovoljstvo. Prija mu nova sredina gdje je sve drugačije i u odnosu na Crnu Goru i Makedoniju, ali priznaje da koristi svaku priliku da ode u rodni grad.

“Život u Švajcarskoj je mnogo drugačiji u odnosu na život u Makedoniji, u kojoj sam proveo godinu dana, pa samim tim se i razlikuje sa životom u Crnoj Gori. Glavna razlika je što u gradu u kojem se trenutno nalazim je mnogo mirnije i nema nekih pretjeranih dešavanja. Nedostaje mi Nikšić i zbog toga koristim svaku ukazanu priliku da ga posjetim”, navodi Lakićević.

Kao što se i očekivalo, Vuk je sa dobrim partijama krenuo i u dresu St Galena, sa kojim ima dvogoišnji ugovor, ali ga je potom prekinula povreda zbog koje će van terena biti još makar dva mjeseca.

“Smatram da sam mogao više da nije bilo teške povrede, koja me je nažalost udaljila od terena do marta i spriječila da pokažem sve sto znam. Siguran sam da ću nakon potpunog oporavka biti spreman da pomognem ekipi i da zajedno slavimo nove uspjehe kluba. Jedva čekam da nastavim gdje sam stao”, naglašava Lakićević koji je dodao i da ga raduje što Nikšić ponovo ima prvoligaša u rukometu i vjeruje da se nove generacije neće sretati sa problemima koje su imali on i njegove kolege.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.
Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.