Autor: Branko Čupić
Foto: Glas Goražda
10:06
16.9.2019.

Levalea najbolja na turniru u Goraždama

U sklopu priprema za novu sezonu, rukometašice Levalee učestvovale su na još jednom međunarodnom turniru. Na 24. po redu memorijalu “Mevzeta Perlja Balja” odigranom u Goraždama, “kanarinke” su osvojile prvo mjesto, a u finalnoj utakmici savladale su ekipu domaćina, ŽRK Goražde rezultatom 33:27.


Levalea je grčevito počela meč, što je domaća ekipa nošena domaćom publikom i iskoristila i povela sa dva gola prednosti na samom početku i čuvala tu prednost prvih nekoliko minuta. “Kanarinke” su nedugo zatim reagovale i preokrenule rezultat u svoju korist, pa su na pauzu otišle sa tri gola prednosti, 15:12.

U drugom poluvremenu viđena je jaka borba sa obje strane. Nikšićanke su čvrsto igrale odbranu, i jako i sigurno u napadu, pa su na kraju zasluženo slavile sa šest golova prednosti.

Pored Levalee i domaćeg tima na turniru su još učestvovali HŽRK Zrinjski iz Mostara, ŽRK Vitez iz Viteza i ŽRK Hrasnica iz Ilidže.

U prvoj utakmici “kanarinke” su savladale ekipu iz Viteza sa ubjedljivih 48:21. U tom susretu prednost da igraju su dobile mlađe i manje iskusne igračice.

Nakon utakmica po grupama i kraće pauze uslijedili su mečevi za medalju.

Bronzana medalja i treće mjesto na turniru pripali su ekipi HŽRK Zrinjski iz Mostara, koja je bila bolja od tima iz Viteza.

“Kanarinka” Teodora Marković proglašena je za najboljeg golmana turnira.

Ostale vijesti iz kategorije