Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Najbolje rukometne škole regiona opet u Nikšiću

18601365_10209158216848178_199520015_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 22.04.2018. u 06:16

Nikšić će, u organizaciji RK Levalea 2010 i Opštine, od 18. do 20. maja biti domaćin petog po redu Internacionalnog turnira za rukometašice mlađe od 18 godina.

Na jednom mjestu gledaćemo pored domaćina, ekipe Levalee i ekipe podgoričke Budućnosti, skopskog Vardara. Učešće su potvrdili Radnički iz Kragujevca, te rukometna reprezentacija centralne Srbije, hrvatske  ekipe Sesvete Agroproteinka i Lokomotiva, kao i predstavnik BiH, Dubica iz Kozarske Dubice.

“Jako kvalitetan turnir – poznate rukometne škole iz regiona. Dakle, klubovi koji nam garantuju vrhunski rukomet. Na jednom mjestu, tokom ta tri dana, na djelu ćemo  vidjeti omladinske reprezentativke koje brane boje svojih klubova u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Republici Srbiji i Crnoj Gori”, kaže za portal Onogošt direktor RK “Levalea 2010”, Aleksandar Vulanović. 

On otkriva da su u klubu izuzetno ponosni što peta godina turnira pokazuje organizacionu ozbiljnost i spremnost da u narednim godinama Nikšić bude prepoznat i po jednom ovako kvalitetnom sportskom događaju. 

“Ovo je već, takoreći, mini tradicija. Iza nas je pet velikih godina koje su nam pokazale da možemo da odgovorimo izazovu, a uz pomoć prijatelja i lokalne uprave i da podižemo postepeno kvalitet turnira koji može biti jedan od najkvalitenijih za dati uzrast”, objašnjava on. 

Početak takmičenja zakazan je za 18. maj kada će biti odigrane prva četiri meča. Prva utakmica zakazana je u 14.30h, da bi u 19h, bilo upriličeno svečano otvaranje defileom djevojaka kroz grad do trga Slobode. 

“Želja nam je da pokažemo sugrađanima da su u naš gradu došle djevojčice, sportistkinje, buduće reprezentativke svojih država. Da to bude svojevrsna promocija ne samo turnira, nego i rukometa, koji je, svi to dobro znamo, donio mnogo uspjeha i radosti našoj zemlji, ističe on. 

Budući da je seniorska ekipa Levalee izborila plasman u finale Kupa Crne Gore, gdje će se sastati sa ekipom Budućnosti, postoji velika vjerovatnoća i da finale turnira bude uvertira za finalni između „kanarinki“ i izabranica Dragana Adćića.

“Milsim da bi time zaokružili jedan lijep praznični i sportski ambijent grada pod Trebjesom”, zaključuje Vulanović.  

Ekipe su podijeljene u dvije grupe. U grupi A igraju Levalea, Vardar, Sesvete i Radnički, dok su u grupi B Budućnost, Reprezentacija centralne Srbije, Dubica i Lokomotiva Zagreb. 

Prošlogodišnji pobjednik turnira bila je ekipa Levalee koja je u fantatsičnom finalu pobijedila ekipu Budućnosti, u tom trenutku kadetsku reprezentaciju Crne Gore, rezultatom 13:9. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.