Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićanin sa Presanom osvojio Kup Italije

1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 21.02.2018. u 07:16

Svoj dugogodišnji rukometni trenerski rad van granica Crne Gore, naš sugrađanin, Branko Dumnić, krunisao je na najbolji način, trijumfom u Kupu Italije sa ekipom Palamano Presano.

Osvajanjem prvog trofeja nakon 42 godine,  italijanski klub je napravio iznenađenje i istorijski uspjeh za jedan tim iz malog mjesta, predgrađa Trenta sa svega 700 stanovnika, što uspjeh Nikšićanina na klupi novog osvajača Kupa Italije čini znatno većim.

U finalu su za protivnika imali aktuelnog prvaka Italije, ekipu Bolcana, u kojem je meč po Dumnićevu ekipu počeo loše, nakon što je rival već na startu stekao prednost od četiri gola (4:0). Ipak, naš stručnjak je uspio ubrzo da konsoliduje redove svog tima, što je dovelo do preokreta na terenu i pobjede Presana od 26:20.

“Osvajanje kupa svakako da je za mene značajno, a posebno zbog podatka da moja ekipa nikada nije osvojila nijednu titulu. Ovo je za naš klub jedan veliki rezultat i veliko iznenađenje“, prenosi  Dumnić utiske nakon osvajanja Kupa Italije za naš portal.

Priliku za identičnim uspjehom trener iz Nikšića je imao i prije tri godine, kada je njegov tim zaustavljen u finalu, a potvrdu kvalitetnog rada dale su mlađe selekcije koje su u više navrata u svojoj kategoriji bili prvaci države.

“U klubu sam evo peta godina, igrali smo finale prije tri godine, u prvenstvu smo uvijek drugi, treći. Nijesmo još uspjeli da dođemo do titule, ali zadnje tri, četiri godine sa mlađim selekcijama, do 16, 18 i 20 godina imali smo izvanredne rezultate, i bili smo višestruki prvaci Italije“, ističe Dumnić.

Naš sugrađanin, koji je Sutjesci donio nacionalni kup,  u zemlju pašte i mode stigao je iz cetinjskog “Lovćena“, i tamo je oko 15 godina, gdje je sa bivšim klubovima već uspijevao da osvaja trofeje i u prvenstvu i u kupu.

“Pa 2003. iz Lovćena sam pošao ovamo u Konversano, naslijedivši Červara na klupi i tada smo postali prvaci. Sa muškom ekipom sam osvojio i kup, pa sam onda trenirao i žensku ekipu. I sa Sasarijem sam bio osvajač prvenstva i dva puta kupa“, naveo je rukometni stručnjak.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.
Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.