Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
18:33
22.11.2018.

Nove suspenzije za Trebjesu, Perović negirao odgovornost, igračice samoinicijativno sjele na teren

Rukometni savez Crne Gore proširio je spisak suspendovanih aktera meča Prve ženske lige između RK,,Levalea 2010”-RK,,Trebjesa Noa”, kada je došlo do verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba članica i predstavnika dva kluba.


Prethodno je savez suspendovao nekoliko igračica, kao i članove oba kluba zbog nesportskog ponašanja. Protiv trenera Trebjese je pokreut postupak jer je na osnovu snimka jasno vidi kako djevojke sjedaju na teren 13 sekundi prije kraja meča, međutim Perović je na te okolnosti negirao odgovornost pa je u novom biltenu Saveza stigla odluka kojom se suspenduju igračice koje su sjele na teren.

“Na osnovu prijave kontrolora Predraga Pavićević i pregledanog snimka tražio sam da službeni prestavnik RK,,Trebjesa NOA” a u disciplinskom postupku protiv Miloša Perovića (bilten br.7) dostavi izjavu povodom pomenutog nesportskog ponašanja igračica u kojoj je on negirao da je učestvovao u nesportskom ponašanju već da su pomenute igračice odgovorile na zatraženi time out protivničkog trenera tako što su samoincijativno sjele na parket dok je trajao napad domaće ekipe”, navodi se u obrazloženju iz RSCG, koje je potpisao direktor liga Milorad Vujošević.

Rukometni savez Crne Gore donio je odluku o pokretanju disciplinskog postupak protiv igračica RK,,Trebjesa Noa” K. P., S. B., M. R., I. L. i I. L. zbog nesportskog ponašanja i one će biti suspendovane do okončanja sudskog postupka.

Igračice Trebjese Noa imaju pravo 48h da se izjasne na novonastale okolnosti. 

Meč Levalea 2010 - Trebjesa Noa odigran je 10. novembra u okviru 6. kola Prve ženske rukometne lige.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:37
  13.1.2019.

  U izboru za najbolje rukometaše i rukometne radnike, a gdje u glasanju učestvuju igrači i treneri, za najboljeg šefa stručnog štaba u Italiji za 2018. godinu izabran je Nikšićanin Branko Dumnić.

 • 08:30
  11.1.2019.

  Jedini trofej koji je neki nikšićki klub osvojio, pehar Kupa 2008. godine koji je pripao Sutjesci, osvojen je pod njegovim vođstvom,a sada već šest godina sa velikim uspjehom obavlja trenerski posao u Italiji, gdje je u godini za nama osvojio Kup i Super Kup, čime je svom klubu donio najveći uspjeh u istoriji. Branko Dumnić jedan je od najuspješnijih rukometnih radnika iz našeg grada, i neko ko je u potpunosti svoj život posvetio ovom sportu.

 • 16:54
  29.12.2018.

  Naš sugrađanin i rukometni trener Branko Dumnić postigao je novi uspjeh na „čizmi“ sa svojim Presanom, sa kojim je osvojio Super Kup Italije.

 • 11:05
  28.12.2018.

  Četiri godine se najbolji studentski rukomet igrao na Ekonomskom fakultetu, ali je došao kraj i toj dominaciji.