Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

RK Trebjesa posjetio Koprivnicu

rukomet22
RK Trebjesa
  • Autor onogost.me
  • 08.09.2016. u 06:11

Hrvatska Koprivnica još jednom je, kao grad pobratim, toplo dočekala naše sugrađane. 

Ovog puta ekspediciju Rukomentnog kluba Trebjesa, koji je učestvovao na jakom turniru u gradu čuvene „Podravke“.

Međunarodni turnir ”Braća Đelekovčan”, koji je po sedmi put održan od 2. do 4. septembra okupio je 12 kadetskih ekipa sa preko 250 učesnika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine (BiH), Slovenije, a jedini predstavnik Crne Gore bio je nikšićki klub.

 

 

”Na poziv naših prijatelja iz RK Koprivnica Hangar18 učestvovali smo na  jakom turniru koji se tradicionalno održava u tom gradu. Maksimalno su se potrudili da nas dočekaju na pravi način. Imamo sjajne utiske nakon fenomenalnog  dočeka i veliko iskustvo. Takođe i 1.200 kilometara vožnje”, kazao je za naš portal trener, Miloš Perović.

Kada je u pitanju plasman, RK Trebjesa zauzeo je peto mjesto, pobjedom nad slovenačkim predstavnikom, ekipom RK Drava iz Ptuja rezultatom 23:18 .

”U grupi smo doživjeli poraze od ekipe domaćina, Koprivnica Hangar18 i ekipe RK Borac M-tel koji su kasnije odigrali i finale turnira .Turnir je osvojio Borac, domaća ekipa je bila druga, dok je treće mjesto zauzela ekipa RK Jeruzalem Ormoz iz Slovenije”, navodi on.

Kako kaže, malo je falilo da RK Trebjesa osvoji nagrade u individualnoj konkurenciji.

”Vasilije Matijašević bio je drugi strijelac turnira, dok je po mišljenju mnogih trenera i prisutnih gledalaca Nemanja Baltić bio najbolji golman turnira”, smatra Perović.

U Koprivnici neizbježan je bio susret sa Radovanom Kneževićem koji je povezao Nikšić i taj grad, a koji ih je primio u Bakovčicama, mjestu na periferiji u kome više decenija živi i radi.

”Naš Nikšićanin Radovan Knežević, iz Udruženja Crnogoraca Koprivnice i Županije Koprivničko-Križevačke, pripremio je doček u svojoj školi u Bakovčicama. Obišli smo znamenitosti grada, najbolje kompanije. Pamtićemo veličanstven boravak u tom gradu”, pričaju dalje utiske rukometaši i dodaju da iz Korivnice nose i prigodne poklone koje su dobili od uprave grada i firmi Podravka, Belupo, i Hangar 18, a posebnu zahvalnost na toplom dočeku duguju i Udruženju roditelja.

Kao poseban događaj, izdvajaju otvaranje Crnogorske ulice u Koprivnici, prve pod tim imenom u Hrvatskoj.

No, misija RK Trebjesa u Hrvatskoj odnosila se i na saradnju u narednom periodu.

”Iz firme Hangar 18  iskazali su spremnost na ulaganje u naš klub preko brenda telefona NOA.  Dogovorena je saradnja na međunarodnom nivou između klubova. Obavili smo razgovore i sa brojnim firmama koje su iskazale spremnost za ulaganje u Nikšić i Crnu Goru”, priča Perović o оstvarenim kontaktima.

Rukometni klub Trebjesa kažu i da zahvalnost duguju prijateljima kluba iz NIkšića koji sui m omogućili odlazak na turnir a to su Opština Nikšić, manastir Ostrog, Pivara Trebjesa, Garden Lux, Kolibe Bogetići, Ordinacija Balans ,Ljetopis Automotive, Lake fest, Foto Lab i svim članovima UO kluba, kao i roditeljima djece koja nastupaju za klub.

Na kraju, posle svega i uz neskriveno oduševljenje, iz ovog rukometnog kolektiva poručuju da su u gradu – pobratimu stekli veliki broj prijatelja.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.