Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

RSCG: Čelik i Nikšić od danas zvanično ugašeni klubovi

44991985_303072486964289_1439029312215842816_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 29.10.2018. u 12:23

Sada je i zvanično. Odlukom Rukometnog saveza Crne Gore rukometni klubovi Čelik i Nikšić više ne postoje.

Na osnoviu člana 1. i člana 25. stav 2. Statuta Rukometnog saveza Crne Gore i člana 12. stav 4. i člana 74. stav 5. Pravilnika o registraciji Rukometnog saveza Crne Gore doneseno je rješenje da se Rukometni klubovi „Čelik“ i „Nikšić 2014“ izbrišu iz registra klubova Rukometnog saveza Crne Gore.

Svi igrači koji imaju potpisane ugovore sa RK Čelik i RK Nikšić danom donošenja ovog rješenja stiču status slobodnih igrača i mogu biti nesmetano registrovani u drugi klub.

„Veoma mi je žao što je došlo do ovoga, ali ljudi iz Saveza samo rade svoj posao. Za ovu situaciju su najmanje krivi treneri i igrači i svakako da je ogromna šteta za sve rukometne radnike u našem gradu što više nemamo nijedan klub“, kazao je Miodrag Ašanin, dugogodišnji radnik u RK Nikšić.

Ova odluka je samo posljedica teškog stanja u muškom rukometu u Nikšiću, koji se godinama unazad nosio sa teškim problemima, iako je konstantno davao velika rukometna imena, koji još uvijek aktivno igraju širom Evrope i svijeta.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.
Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.