Autor: Branko Čupić
Foto: ŽRK Levalea
08:21
1.3.2019.

Veliko priznanje za ŽRK Levalea: Trener i tri igračice u sastavu reprezentacije za EP

Žensku juniorsku rukometnu reprezentaciju Crne Gore u julu ove godine očekuje nastup na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, a među igračicama koje će braniti boje naše reprezentacije na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta naći će se članice Levalee Nada Ćorović, Nikolina Perović i Lidija Vujadinović.


Pored njih, na put u zemlju gulaša  u stručnom štabu mladih “lavica” naći i trener “kanarinki” Dragan Đurđevac. 

“Pa svakako da je ovo san svakog igrača i trenera. Mislim da je ovaj poziv velika čast i obaveza. Takođe ovo je i nagrada za veliki rad i trud i postignute rezultate za šest godina rada u Levaleji”, kazao je Đurđevac.

Reprezentacija će se okupiti 17. marta u Podgorici gdje će imati sedmodnevne pripreme kada će odigrati i dva prijateljska meča protiv reprezentacije Makedonije. 
“Sa ponosom ističemo da je ovo još jedno veliko i bitno priznanje, kako lično za naše članove, tako i za sam klub. Još jedna potvrda da smo na pravom putu ka uspjehu, da se način na koji radimo i borimo se prepoznaje i priznaje. Čestitamo treneru i djevojkama na ovom pozivu i želimo im sreću na ovom takmičenju ali i u daljem radu i stvaranju karijeri”, istakli sui z nikšićkog kluba.

Evropsko prvenstvo će se održati u Mađarskoj od 11. do 21. jula, a djevojke su u grupi sa Mađarskom, Španijom i Austrijom. 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 17:08
  20.3.2019.

  Povreda je prošlost, Đurđina Jauković trenira punim intenzitetom, juče je, uoči okupljanja reprezentacije, radila individualni trening i bez problema šutirala na gol.

 • 13:13
  17.3.2019.

  Rukometašice Levalee savladale su sinoć ekipu Nikšića sa 26:22 u meču 11. kola Prve lige.

 • 08:11
  16.3.2019.

  Rukometašice Levalee i Nikšića odigraće večeras međusobni duel  u okviru 11. kola Prve crnogorske lige.

 • 09:10
  15.3.2019.

  Sastav Budućnost II sinoć je u utakmici 10. kola Prve lige za rukometašice savladao Levaleu rezultatom 19:11 (8:7).