Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vujović odlazi iz Kangasa poslije četiri godine: Muratoviću mnogo dugujem, bio mi je saigrač, brat i roditelj

82338040_516418078978554_5383674710204612608_n_1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 16.04.2020. u 11:41

Crnogorski rukometaš Filip Vujović napušta Frigorifikos Moraso iz Kangasa na kraju sezone.

Iz Galicije odlazi poslije četiri godine, uskoro će biti poznato i gdje.

Najvjerovatnije neće mijenjati državu, čemu i teži lijevo krilo iz Nikšića.

“Ponuda ima, što je posljedica dobrog rada i zalaganja u prethodnom periodu. Vjerujem da će u predstojećim danima biti jasnije ko je konkretno zainteresovan za moje usluge. Nadam se da će to biti klub iz Španije jer sam se potpuno prilagodio na ovaj sistem rukometa. Takođe, smatram da je vrlo važno što prije završiti priču oko transfera zbog neizvjesnosti koje donosi trenutak u kojem živimo”, kazao je Vujović za Arenu.

Želi ljepši oproštaj

Vujović, naravno, misli na krizu izazvanu pandemijom korona virusa, koja je “zaključala” Španiju, gdje je i dalje na snazi vanredno stanje.

U magli je i nastavak sportskih takmičenja, između ostalih i rukometne Asobal lige, u kojoj je posljednje, 19. kolo, igrano od 26. februara do 1. marta.

Izvjesno je da je meč sa Logronjom bio i posljednji za Vujovića u dresu Kangasa, posljednjeplasirane ekipe u ligi.

“U ovom trenutku veoma je teško to reći, ali izgledne su šanse da se dogodi takav scenario. Nijesam zamišljao takav oproštaj od publike u Kangasu i mnogo mi je žao jer me za ovaj grad i klub vežu vrlo lijepe uspomene. Volio bih da se stvori prilika da odem na način koji želim, a to je pred ljudima koji su me bodrili posljednje četiri godine”, istakao je dvadeset četvorogodišnji Nikšićanin.

Kangas prija Nikšićanima

Vujović je u Kangas stigao iz kragujevačkog Radničkog i izrastao u igrača spremnog da iznese teret nastupa na Evropskom prvenstvu proteklog januara.

U Španiji je imao pomoć sugrađanina Alena Muratovića, kojem je Kangas prije 17 godina bio prvi klub u inostranstvu i u koji se vratio 2013. poslije više od tri godine pauze zbog teške povrede ramena.

Sada, sa 40 godina, sportskim i životnim iskustvom pomaže saigračima na i van terena, naročito svojim sunarodnicima.

Kangas je svojevremeno bio odskočna daska i za Marka Lasicu i Mila Mijuškovića, takođe Nikšićane.

“Mogu slobodno da kažem da je Alen bio moj saigrač, brat i roditelj. Mnogo mu dugujem za ono što sam postigao u dosadašnjoj karijeri jer je bio tu kad god mi je trebalo. I u trenucima radosti, ali i u svim teškim momentima kada mi je savjetima olakšavao situaciju”, zahvalan je Filip Vujović.

Situacija sa virusom poboljšana

Obojica duže od mjesec nijesu bili u sali. Kretanje stanovništva u Španiji je ograničeno, faktički se može samo do prodavnice i apoteke.

Forma se održava u stanu.

“Situacija se poboljšava, manji je broj oboljelih i umrlih od korona virusa. Nadamo se da će situacija biti još bolja i da će se epidemija narednih dana smanjivati. Počelo je sa ublažavanjem restriktivnih mjera, pa su građevinski sektor i neka druga preduzeća počela sa radom”, objasnio je Vujović.

” Formu uspijevam da održim svakodnevnim treninzima. U stan sam preselio sam klupsku mini teretanu i vježbam svakog dana. Jedva čekam da se sve ovo završi i vratim onome što najviše volim, a to su treninzi i utakmice.”

Prati situaciju i u domovini.

“Svakog dana se čujem sa porodicom. Crna Gora je baš dobro odradila posao i preduzela mjere i prije prvog slučaja obolijevanja. To mnogo znači, kao i disciplina i poštovanje mjera od strane građana Crne Gore”, naglasio je crnogorski rukometni reprezentativac.

Vjerujem u “lavove” više nego što se plašim bilo kog rivala

Filip Vujović se među putnicima na posljednje Evropsko prvenstvo našao nakon povrede prezimenjaka Miloša i opravdao povjerenje selektora Zorana Roganovića.

Biće u konkurenciji i za dvomeč sa Češkom u baražu za Svjetsko prvenstvo, koji bi trebalo da se igra krajem juna i početkom jula, ali je realno i da se pomjeri na jesen.

“Iskustvo igranja u dresu reprezentacije za mene je bez premca. Veliki motiv i pokretač sadašnjih napora. Nadam se skorijem pozivu u nacionalni tim, manje je važno gdje se i kad igra. To je poziv koji se ne odbija i za koji se igra srcem. Češka je dobra selekcija, veliki izazov, ali ne i nešto za što nemamo rješenje. Vjerujem u naš tim više nego što se plašim bilo kog protivnika”, istakao je Filip Vujović.

 

Izvor: Pobjeda

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.