Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Zrelijom igrom Nikšić 2014 do trijumfa u gradskom derbiju

1
  • Autor onogost.me
  • 09.10.2017. u 06:00

Dobra igra u odbrani i odlična tranzicija rukometaše Nikšića vodile su do pobjede u gradskom derbiju protiv rukometaša Čelika, u okviru drugog kola Druge muške lige koja je sinoć odigrana u Sportskom centru.

Od samog početka igrači Nikšića 2014 napravili su razliku, poveli 4:0, a potom do poluvremena uvećavali prednost za konačnih 14:8 nakon prvog dijela meča. U nastavku ista matrica. Mlada i neiskusna ekipa Čelika pokušavala je borbenom igrom da se približi protivniku koji je fantastičnom odbranom i brzim kontrama i polukontrama povećavao rezultat, pa je na kraju meča bilo 28:17 za izabranike Mika Ašanina.

„Znao sam da ako uđemo skoncentrisani u meč da neće biti problema. Odbranom sam zadovoljan, dok smo u napadu promašili dosta zicera. Istakao bih učinak Borisa Šćepanovića i Blagoja Tomanovića, Nenada Tomaševića. Zahvalio bih se domaćinu na korektnoj igri i pozivao bih publiku da i u narednim mečevima dolazi u ovolikom broju, jer ovi momci to zaslužuju“, kazao je Ašanin.

Najbolji u redovima Čelika bio je Vuk Delibašić sa pet postignutih golova, dok je Šćepanović postigao tri više na drugoj strani.

Ono što je za pohvalu u sinoćnoj utakmici jeste upravo publika. Odavno na tribinama Sportskog centra nije bilo više ljubitelja rukometa. Gradski derbi očigledno je nakon godina pauze ipak probudio interesovanje Nikšićana.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.
Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.