Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sarajevo: Kadetkinje „Trebjese“ osvojile turnir „Više od igre“

RK Trebjesa
  • Autor onogost.me
  • 11.09.2023. u 08:15
Kadetkinje Rukometnog kluba (RK) „Trebjesa“ Nikšić osvojile su prestižni 8. međunarodni turnir „Više od igre“ Sarajevo 2023, a Maša Dubljević proglašena je za najbolju golmanku turnira.

“Sarajevo je od petka do nedelje bio domaćin jednog od najkvalitetnijih razvojnih rukometnih turnira za mlade rukometne nade iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore. Riječ je o sada već tradicionalnom 8. Međunarodnom rukometnom turniru pod nazivom „Više od igre“ koji se igra u tri generacije dječaka (U 17, U15 i U13) i jednoj generaciji djevojčica (U15)”, kazali su iz RK Trebjesa.

Na turniru je učestvalo 36 ekipa iz pet država i okupio je preko 800 dječaka i djevojčica.

Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje za podsticaj kulture, turizma, umjetnosti i sporta „SPIRITUS“ Sarajevo.

Cilj turnira je da se rukomet popularizuje kao sport i da se što veći broj djece uključi u rukometne škole. 

Iz RK Trebjesa kažu da je ekipa generacija 2008/2009 sasvim zasluženo osvojila prvo mjesto.

U grupi su savladali ekipu ZRK Novske iz Hrvatske rezultatom 23:5, zatim RK Novi Beograd rezultatom 17:9, ekipu Hadžića rezultatom 22 :11, dok su u finalu bile bolje od Gruda rezultatom 23:8. Kolilko su dominantne bile u finalu govori podatak da prvo poluvrijeme nisu primile nitijedan gol, a protivnik tek u 20. minutu postigao svoj prvi gol kod rezultata 18:1.

„Maša Dubljević sasvim zasluženo ponijela je nagradu za najboljeg golmana turnira. Turnir su osvojili: Anđelina Orbović, Ivana Savić, Ksenija Nikčević, Maša Dubljević, Ksenija Petrušić, Anđela Pejović, Anđela Vujović, Isidora Gogić, Nikolina Čolaković, Raičević Nikoleta, Slađana Ćalasan, Ksenija Perunović, Mirjana Koprivica, Sara Šakotić, kao i tri igračice iz generacije 2010/2011 Anđela Stanišić, Radulović Anastasija i Mia Matijašević. Ekipu je vodio trener Miloš Bošković“, zaključuju iz Trebjese.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci