Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska izborila plasman u polufinale plej-ofa

KK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 28.04.2023. u 21:45
Sutjeska je večeras savladala Podgoricu 83:82 u revanšu baraža za plej-of Prve crnogorske košarkaške lige i plasirala se u polufinale.

Rival u polufinalu je Budućnost Voli.

Sutjeska je od početka kontrolisala utakmicu. Nakon početnog vođstva Podgorice, koje u nekoliko navrata nije prelazilo dva poena, Sutjeska je diktirala ritam, posle poena Mašana Vrbice i Džejkobija Rosa povela 17:11, da bi nakon nakon serije 6:0 i poena Vladimira Tomaševića naša ekipa prvi put stekla dvocifrenu prednost – 23:13.

Podgorica je nakon toga prišla na minus pet (25:20), ali je Ros novom trojkom odveo našu ekipu na plus osam – 28:20.

Druga četvrtina počela je poenima Vrbice i Bogdana Bojića, Sutjeska je otišla na 32:23, a novu dvocifrenu prednost stekla poslije poena Miloša Popovića nakon ofanzivnog skoka – 39:28.

Odlično je Popović igrao, pa je nakon četiri vezana njegova poena Sutjeska otišla na 43:30.

Kada je Ros pogodio trojku bilo je maksimalnih plus 14 (48:34), ali je Podgorica do odlaska na odmor smanjila na 54:46.

Podgorica je početkom drugog poluvremena prišla na minus dva (54:52), ali do preokreta nije došlo. Poslije poena Vrbice Sutjeska je otišla na 66:59, a onda je nakon poena Popovića bilo plus 10 – 74:64.

Najefikasniji je bio Džejkobi Ros sa 26 poena. Miloš Popović je imao 21 poen i osam skokova, a Mašan Vrbica 19 poena i sedam skokova.

Vladimir Tomašević je meč završio sa 11 poena i osam skokova, Majkl Veders je imao tri poena, Bogdan Bojić dva poena, a Marko Ćalić poen.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Pobjednici ovogodišnjeg takmičenja iz prve pomoći u Nikšiću su ekipe Osnovne škole „Dušan Bojović“ iz Župe, u kategoriji podmlatka, dok je ekipa Omladinskog kluba Crvenog krsta bila najbolja u kategoriji omladine. Ekipe je ocjenjivalo deset ljekara volontera.
    Crna Gora je dobila sedmog fudbalskog prvaka u istoriji - u derbiju 35. kola Meridianbet Prve lige, Dečić AdmiralBet je u Nikšiću savladao Sutjesku 1:0 i stekao nedostižnih šest bodova prednosti u odnosu na Mornar i Budućnost.
    Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić krivično su procesuirali Z.G. (52) iz Nikšića koji se sumnjiči za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.