Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska otputovala u Široki Brijeg: Motivisani smo, sve zavisi od nas

ABA liga/Dragana Stjepanović
  • Autor onogost.me
  • 07.03.2023. u 15:47
Regularni dio sezone u NLB ABA2 ligi se bliži kraju – Široki Brijeg je ove sedmice domaćin posljednjeg, petog, „balona“, nakon kojeg će biti poznato koje ekipe će učestvovati na završnom turniru u Domžalama, koji se igra od 12. do 16. februara.

Mjesto u plej-ofu želi da obezbijedi i Sutjeska. Ekipa je u dobroj poziciji, ima sedam pobjeda i tri poraza, ali i tri teške utakmice ispred sebe – to su mečevi protiv Zlatibora (srijeda u 15), Krke (petak u 18) i Sloge (nedjelja u 18). Zlatibor i Krka imaju isti skor kao „plavi“, dok Slog ima pobjedu manje i takođe se bori za mjesto u plej-ofu.

A dobru uvertiru pred odlazak na posljednji „balon“ ekipa je imala u domaćem šampionatu, gdje je savladala Jedinstvo. Sutjeska je odigrala dobar meč u Bijelom Polju, učvrstila se na liderskoj poziciji, gdje je od početka sezone, pa su naredni mečevi i lijepa prilika da ekipa nastavi pozitivan niz.

„Neće biti lako, imajući u vidu da je ovo za nas najteži i najzahtjevniji ‘balon’. Igramo protiv jakih protivnika – Zlatibora, Krke i Sloge. Zlatibor i Krku možemo da svrstamo u prvi krug favorita za plasman u ABA ligu. Svi u ekipi znamo šta treba da uradimo, kako bismo obezbijedili plasman na završni turnir u Domžalama. Sve zavisi od nas, što je najbitnije. Idemo motivisani poslije utakmice u Bijelom Polju, koja je bila dobra uvertira za mečeve u Širokom Brijegu“, kazao je trener Darko Vujačić.

Mašan Vrbica poručuje da će ekipa protiv Zlatibora ići na pobjedu kako bi već u srijedu obezbijedila plej-of.

„Ovaj ‘balon’ je najteži. Očekujemo da dobijemo makar jednu utakmicu i matematički obezbijedimo plasman u plej-of. Već u prvom meču, protiv Zlatibora, ćemo pokušati da dođemo do pobjede i završimo posao“, poručio je naš plejmejker.

Ekipa je jedno vrijeme bila desetkovana. Virus i povrede uticali su na broj igrača na treninzima, ali je, srećom, to sve prošlost. Momci su spremni za predstojeće izazove, a sa ekipom nisu otputovali Vladimir Tomašević i Andrej Vulević.

„Nadam se najboljem izdanju – biće teško, jer igramo svaka dva dana. Treba ekipu spremiti i osvježiti, bez pritiska, da momci jednostavno uživaju u tim utakmicama i pokažu svoje najbolje izdanje. Kada je riječ o zdravstvenom biltenu, posljednjih pet dana se nalazimo u boljem momentu, možemo da treniramo pet na pet, da utakmicu pripremimo bolje. Spremićemo se najbolje što možemo. Očekujemo dobar rezultat“, poručio je Vujačić.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.
    Na prvom zvaničnom Evropskom kupu za starije pionire i pionirke u Sarajevu, takmičari džudo kluba Akademik osvojili su dvije zlatne i dvije bronzane medalje.